Home > F1 > F1 Azerbeidzjan: reacties na de race

F1 Azerbeidzjan: reacties na de race

Foto ©: Red Bull

Zondag stond de race in Azerbeidzjan op het programma. Na een dramatische race ging de overwinning naar regerend wereldkampioen Max Verstappen. Dit hadden de rijders te zeggen na de race.

Red Bull – “Ik startte heel goed, we lagen aan de leiding en hadden het gevoel dat we alles onder controle hadden. We hadden een beetje pech met de timing van de VSC, wat het voor ons wat moeilijker maakte“, vertelde Sergio Perez.

Max Verstappen: “Vandaag hadden we ongelooflijk veel tempo in de auto, we konden echt op de banden letten en we konden wegchippen voor de leiding. Checo deed het bij de start goed door voor Charles te komen, ik raakte geblokkeerd en kon nergens heen”

Mercedes – “We waren 90 minuten lang elke ronde de grond aan het inslaan, het was behoorlijk bruut! Vandaag hebben we goed werk geleverd om voor het middenveld te blijven en we hebben duidelijk geprofiteerd van de tegenslag van Ferrari. We zijn dingen aan het experimenteren, hopelijk komen we er snel”, zei George Russell.

Lewis Hamilton: “Ik ben die race gewoon doorgekomen op adrenaline, door de pijn op mijn tanden te bijten. Ik kan de pijn niet uitdrukken, vooral op het rechte stuk hier en aan het eind denk je alleen maar aan al die mensen die op je rekenen voor de punten.”

AlphaTauri – “Ik ben echt teleurgesteld vandaag. Tot het betrouwbaarheidsprobleem verliep de race heel goed voor mij, we hadden echt controle over de banden en het tempo was goed, dus ik denk dat we vandaag gemakkelijk op P6 hadden kunnen eindigen”, vertelde Yuki Tsunoda.

Pierre Gasly: “Het was vandaag echt ongelooflijk voor ons. In de top vijf finishen is echt goed, zeker als je bedenkt hoe de start van ons jaar is verlopen”.

Aston Martin – “De ingenieurs konden zien dat de auto last had van een trillingsprobleem, dus vroegen ze me om de auto aan de kant te zetten. Sebastian bewees dat onze auto de snelheid heeft, dus hopelijk kunnen we sterker terugkomen voor mijn thuisrace in Canada”, zei Lance Stroll.

Sebastian Vettel: “De zesde plaats is echt geweldig – ik denk dat we allemaal tevreden kunnen zijn met dit resultaat. We hebben de grenzen van deze auto opgezocht en dat begint nu zijn vruchten af te werpen.”

Alpine – “Ik ben blij met de zevende plaats. We hebben duidelijk geprofiteerd van een paar uitvallers, maar die dingen gebeuren. Ik heb een paar auto’s ingehaald op de nieuwe banden en we waren erg snel op de rechte stukken. Onze power-unit ziet er sterk en competitief uit”, vertelde Fernando Alonso.

Esteban Ocon: “Het was een zeer uitdagende race vandaag, dus om weg te komen met een dubbele puntenfinish en nog een top tien is positief. Zoals altijd gaan we als team debriefen om te kijken welke punten we kunnen verbeteren voor de volgende keer.”

McLaren – “Ik ben zo blij als ik maar kan zijn, we hadden gewoon pech met een paar posities als gevolg van anderen die onder de VSC boksten. Het is gewoon een kwestie van verschillende strategieën. Dus we hebben wat verloren, maar het tempo was goed”, zei Lando Norris.

Daniel Ricciardo: “Ik ben blij dat ik wat punten heb gescoord, uiteraard voor het team en voor mezelf – het is een tijd geleden.”

Alfa Romeo – “Het is frustrerend om vandaag niet te finishen, maar ik wil me richten op de positieve punten van mijn optreden. Tot aan het probleem heb ik geen fout gemaakt, was ik competitief en liep ik in de punten. Ik weet dat we een goed resultaat mee naar huis hadden kunnen nemen”, vertelde Zhou Guanyu.

Valtteri Bottas: “We kwamen hier op jacht naar punten en we vertrekken met geen enkele, dus ik ben uiteraard niet erg tevreden over hoe ons weekend is verlopen.”

Williams – “Het was een leuke race hier in Bakoe! We hadden alleen een beetje pech met de VSC-timing, anders hadden we vandaag beter voor de punten kunnen strijden, maar ons racetempo was eigenlijk weer heel sterk”, zei Alex Albon.

Nicholas Latifi: “Het is jammer dat de straf alles al ongedaan maakte voordat het goed en wel begonnen was. Ik heb het gevoel dat er enige clementie moet worden toegepast voor wat de overtreding was, want ik werd gewoon naar achteren geduwd en er werd niets aan de auto veranderd.”

Haas – “Er was geen safety car, of een rode vlag. We hebben ons uiterste best gedaan, maar het tempo zat er gewoon niet in. Het is de vrijdag die telt en we hadden maar één sessie om de perfecte set-up voor de kwalificatie te vinden. We moeten gewoon vooruit kijken”, vertelde Mick Schumacher.

Kevin Magnussen: “Het leek erop dat we terug in de wedstrijd waren en in een positie om misschien een punt of twee te scoren, dus het is teleurstellend. Ik weet dat ik vermogen verloor maar ik weet niet wat er precies kapot ging dus het is jammer maar op naar de volgende.”

Ferrari – “Het is een teleurstellend resultaat voor ons vandaag. Tijdens de Virtual Safety Car besloten we van de gelegenheid gebruik te maken en een pitstop voor deards te maken. Daarna hadden we een probleem met de power unit en moesten we opgeven. We moeten sterker terugkomen”, zei Charles Leclerc.

Carlos Sainz: “Het resultaat van vandaag is moeilijk te accepteren. Na de start openden we het gat om de banden te beheren en te proberen de eerste stint langer in de race te verlengen. Helaas ontstond er in de negende ronde een hydraulisch probleem en dat was het dan.”

error: Alert: Content is protected !!