Home > F1 > F1 Azerbeidzjan: reacties na de kwalificatie

F1 Azerbeidzjan: reacties na de kwalificatie

Foto ©: Ferrari

Zaterdagmiddag stond in Azerbeidzjan de kwalificatie op het programma. Het was Charles Leclerc (Ferrari) die zondag vanop de pole position mag starten. De Monegask was sneller dan de twee Red Bulls van Sergio Perez en Max Verstappen. Dit zeiden de rijders na de kwalificatie.

Ferrari – “De pole position pakken voelt altijd goed, maar deze is extra bevredigend omdat ik het niet verwacht had. Onze concurrenten leken sterker dan wij, vooral in Q1 en Q2”, vertelde Charles Leclerc.

Carlos Sainz: “Het was best een positieve dag van mijn kant, ondanks het uiteindelijke resultaat. Ik voelde me beter in de auto en voelde me comfortabeler toen ik de grenzen opzocht. De startpositie is niet zo kritisch hier in Baku. Het team heeft ons vandaag weer een geweldige auto gegeven”.

Red Bull – “We zaten bij vlagen op de limiet, joegen massaal op de rondetijd om te proberen ons te verbeteren, maar helaas lukte het ons niet om er het maximale uit te halen. We hadden een klein probleempje met het tanken van mijn auto in Q3, waardoor we niet meer op volgorde zaten”, zei Sergio Perez.

Max Verstappen: “Je neemt op een stratencircuit altijd vrij veel risico en drijft de auto tot het uiterste, maar je moet ook tevreden zijn met de balans van de auto en dat had ik vandaag niet.”

Mercedes – “De ronde voelde goed, de auto voelde goed maar de achterstand is dat duidelijk niet. We verwachten zo veel van onszelf en we werken zo hard om meer prestaties te brengen, maar dit weekend heeft de sterke en de zwakke punten van ons allemaal naar boven gehaald”, zei George Russell.

Lewis Hamilton: “Er is veel om naar uit te kijken morgen! Het is een lastige en chaotische race met veel dat kan gebeuren. Het was een moeilijke kwalificatie omdat we constant aan het pushen zijn.”

AlphaTauri – “Ik ben ontzettend blij, dit is mijn beste kwalificatie van het jaar, ik denk niet dat we op iets beters hadden kunnen hopen voor het team en het is geweldig dat we vandaag met beide auto’s in de top tien staan”, vertelde Pierre Gasly.

Yuki Tsunoda: “Het was een goede dag, ik ben echt blij met die kwalificatie. Ik had een beetje geluk om door te dringen tot Q3, maar ik denk dat de ronde die ik reed goed was, zeker als je bedenkt dat het een oud setje banden was, dus ik ben tevreden met mijn prestatie vandaag.”

Aston Martin – “Ik ben blij met de negende plaats – nog 0.05s en ik had Tsunoda kunnen bespringen. In Q2 blokkeerde ik – ik besloot het risico te nemen om de voorvleugel te beschadigen. Dat werkte en ik crashte wijselijk! In de race zal ik de banden onder controle moeten houden. Het zal heter zijn dan vandaag”, zei Sebastian Vettel.

Lance Stroll: “Uiteraard ben ik gefrustreerd over hoe de kwalificatie eindigde. Na mijn eerste lock-up voelde de auto nog goed aan en ik wist dat we in de sessie tijd tekort kwamen. Daarom besloot ik om te blijven en nog een snelle ronde neer te zetten.”

Alpine – “Ik ben tevreden met de dag, ook al hadden we meer verwacht nadat we gisteren behoorlijk competitief waren. We leken vandaag wat van die competitiviteit te verliezen dus daar moeten we samen naar kijken”, vertelde Fernando Alonso.

Esteban Ocon: “Uiteraard ben ik teleurgesteld gezien het de tweede race op rij is dat gele vlaggen in de kwalificatie ons ervan weerhielden om een solide ronde af te werken waarmee we goed in de top tien zouden komen. We zullen de kansen moeten grijpen die zich aandienen”.

McLaren – “Het is frustrerend om Q3 met zo’n kleine achterstand te moeten missen, maar we hebben het goed gedaan. We hebben wat meer moeite gehad op dit circuit. Het waren een paar kleine foutjes van mij en niet de ideale strategie voor de banden in de laatste ronden”, vertelde Lando Norris.

Daniel Ricciardo: “Na zo’n zwaar weekend in Monaco moet ik het positieve nemen dat we hier tot nu toe competitiever lijken en ik heb een beetje meer het gevoel terug dat ik met de auto wil hebben.”

Alfa Romeo – “We hebben het hele weekend een enorme stap voorwaarts gezet en een plek in Q3 was mogelijk geweest. Ik ben blij met de progressie die we hebben gemaakt: hopelijk kunnen we alles samenvoegen en wat punten mee naar huis nemen”, zei Guanyu Zhou.

Valtteri Bottas: “De kwalificatie was een beetje vreemd en we zijn zeker niet waar we wilden zijn. De bandentemperatuur was vanmiddag een belangrijke factor en ik had moeite om de softs aan de praat te krijgen in de eerste pushronde.”

Haas – “We wisten dat het krap zou worden, dus het is frustrerend om geen ronde te kunnen rijden. We zaten achter Lance toen hij zijn fout maakte en dat kostte mij mijn ronde, waardoor we maar één ronde hadden. Het wordt een zware, maar hopelijk plezierige race morgen”, vertelde Mick Schumacher.

Kevin Magnussen: “Als de rode vlag uitgaat, zit je als eerste in de pitlane altijd vast zodra er twee of drie auto’s in de rij staan, je kunt er niet meer uit, dus we misten die laatste ronde. We staan op de zestiende plek, maar morgen wordt het een lange dag.”

Williams – “Een typische Baku-kwalificatie met gele en rode vlaggen. In mijn snelste ronde miste de auto een paar verschuivingen in een paar bochten. Het zou mooi geweest zijn om alles op alles te zetten om het beste uit de auto te halen”, zei Nicholas Latifi.

Alex Albon: “Ik denk dat we een goede kwalificatie hebben gehad en als team hebben we alles gemaximaliseerd wat we konden. We hebben alles goed gedaan; we hadden een fatsoenlijke auto en we hebben het beste gedaan wat we konden.”

error: Alert: Content is protected !!