Home > F1 > F1 Azerbeidzjan: F1 overweegt aanpassing van de pitlane-rijregels

F1 Azerbeidzjan: F1 overweegt aanpassing van de pitlane-rijregels

Foto ©: Haas

De stewards van de Formule 1 hebben tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan aanbevolen om de regels voor de pitlane te wijzigen na een onderzoek naar het Haas-team na de kwalificatie. Het Amerikaanse team en zijn rijders Mick Schumacher en Kevin Magnussen moesten zaterdagavond in Baku naar de wedstrijdstewards voor een mogelijke overtreding van de pitlane-regels.

Er werd gezegd dat toen de Haas-rijders in de rij schoven die aan het einde van de pitstraat stond te wachten voor de start van Q1, zij de regels overtraden. Magnussen en Schumacher doken op nadat zich een lange rij in de pits had gevormd en sloten zich aan in het midden van het peloton, in plaats van te wachten tot iedereen voorbij was gereden.

Na bestudering van de videobeelden van wat er gebeurde, besloten de stewards echter dat er geen verdere actie moest worden ondernomen omdat Haas in een moeilijke positie was gebracht. Omdat de auto’s al heel vroeg in de rij stonden aan het einde van de pitstraat om zich voor te bereiden op de start van Q1, kon Haas zijn garage niet verlaten en wist het niet precies waar het in de rij moest staan.

In reactie hierop hebben de stewards aanbevolen om naar de reglementen te kijken om te proberen de zaken te verbeteren, vooral omdat het niet de eerste keer was dat het team aan het einde van de pitstraat in dergelijke omstandigheden werd verrast. De kwestie van de pitlane-regels zal daarom waarschijnlijk aan de orde komen tijdens de volgende bijeenkomst tussen sportmanagers en de FIA, waar kwesties en mogelijke aanpassingen aan de reglementen worden besproken voordat ze naar de Formule 1-commissie gaan.

error: Alert: Content is protected !!