Home > Rally > ERC > ERC Polen: Marczyk krijgt het warm, maar wint

ERC Polen: Marczyk krijgt het warm, maar wint

Tom Kristensson (Hyundai i20 R5) was vandaag de grootste tegenstander van Mikołaj Marczyk (Škoda Fabia Rally2 evo), die na het uitvallen van Nil Solans (Hyundai i20 N Rally2) op zaterdag de leiding over nam. Een nog grotere tegenstander van Marczyk bleek zijn eigen wagen te zijn. ” Ik voelde mij goed in de Mikolajki MAX stage en besliste om wat harder te rijden om zo het gat op Kristensson terug groter te maken, maar in de laatste kilometer voor de finish kregen we grind in de radiator. We hadden echt geluk, had het nog een kilometer langer geweest hadden we waarschijnlijk geen motor meer, want de temperatuur was opgelopen tot 140 graden!” zei Marczyk. “Gisteren was een goede dag, maar deze ochtend hadden we problemen met de wagen. Deze namiddag was het moeilijk kiezen om een compromis te vinden tussen punten pakken voor het kampioenschap en vol gaan voor het podium.” vertelde de leider in het kampioenschap Efrén Llarena (Škoda Fabia Rally2 evo). Hij werd uiteindelijk vierde en moest de Est Ken Torn (Ford Fiesta Rally2) nog voor zich laten. Simone Tempestini (Škoda Fabia Rally2 evo) sluit de top 5 af. Bij Skoda zullen ze tevreden terug kijken op het weekend met tien wagens in de top 12. (Foto ©: Rally Poland)

error: Alert: Content is protected !!