Home > Circuit > Carrera Cup Benelux Zolder: vier op vier voor Harry King

Carrera Cup Benelux Zolder: vier op vier voor Harry King

Ook in Zolder was er geen kruid gewassen tegen Harry King. Na een dubbele overwinning tijdens de openingsmanche in Spa, won de Engelsman niet enkel op zaterdag maar ook op zondag op het Limburgse asfalt. King had een ruime voorsprong van elf seconden op Xavier Maassen (Team PGZ by Red Ant Racing). Maxime Soulet (August Racing by NGT Racing) werd derde.

Door een startongeval tussen Stijn Lowette en Ziad Geris werd de wedstrijd voor vier ronden geneutraliseerd achter de safety car. Met nog een kleine twintig minuten op de klok gingen de lichten terug op groen. Harry King startte uitstekend en nam onmiddellijk afstand van Xavier Maassen. De dominantie van King werd onderstreept door zijn snelste wedstrijdronde van 1:30.922. Glenn van Parijs (NGT Racing) werd vierde en titelverdediger Dylan Derdaele (Belgium Racing Team) vijfde.

In Pro-Am stond Jan Lauryssen (Q1-Trackracing) op de hoogste podiumtrede en hij werd achtste algemeen. Didier Glorieux (Speedlover) werd tweede en Tom Boonen (Team PGZ by Red Ant Racing) derde in deze klasse.

De Fransman Sebastien Lajoux (DUWO Racing) zegevierde in de Am-categorie voor Jaume Font (Baporo Motorsport) en Sven van Laere (JW Raceservice).

error: Alert: Content is protected !!