Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: Toyota leidt, WRT start moeilijk en Belgen sterk in GTE

Le Mans 24: Toyota leidt, WRT start moeilijk en Belgen sterk in GTE

In Le Mans is de 90ste editie van de beroemde 24-uursrace goed en wel op gang geschoten. Vooraan verliep de start volledig naar wens voor Toyota dat na een klein uur al ruim leidt, maar in LMP2 was de start des te chaotischer. Vooral WRT deelde in de klappen, met tijdverlies voor de #41 en de #31. In GTE leiden Corvette en Porsche, met zowel Laurens Vanthoor als Alessio Picariello in de voorste gelederen.

Foto: © Jens Mommens

René Rast was in de #31 Oreca 07 (Rast-Gelael-Frijns) de ongelukkige held van de eerste bocht, met een incident dat ook gevolgen had voor zijn teamgenoten Andrade-Habsburg-Nato in #41 Realteam by WRT Oreca, de #22 United Autosports Oreca van Hanson-Owen-Albuquerque en de #47 Algarve Pro Oreca van Floersch-Falb-Aitken. Rast kreeg ook nog een stop and go voor het veroorzaken van de aanrijding bij de start.

Vooraan in LMP2 leidt #38 Jota (Stevens-Da Costa-Gonzalez), voor de #9 Prema van Kubica-Deletraz-Colombo, terwijl Team WRT nog één auto vooraan heeft met het trio Dries Vanthoor, Rolf Ineichen en Mirko Bortolotti.

Vooraan leiden de beide Toyota GR010 comfortabel, met de #7 Conway-Lopez-Kobayashi, voor de #8 van Buemi-Harley-Hirakawa. De andere Hypercars volgen na een uur racen al op een halve minuut en meer.

In LMGTE Pro voeren de beide Corvette het veld aan, met de Porsche van Laurens Vanthoor in hun zog, terwijl Alessio Picariello een kanonstart nam en de Hardpoint Motorsport Porsche 911 RSR naar de leiding in de klasse LMGTE Am reed. Jan Heylen (Proton Porsche) is zesde en Sarah Bovy zag haar teamgenote Michelle Gatting lekrijden met de Iron Dames Ferrari en het trio is aan een inhaalrace begonnen.

error: Alert: Content is protected !!