Home > Circuit > In een notendop: Superprix Zolder

In een notendop: Superprix Zolder

  • Supercar Challenge (race 1) – Tijdens de eerste race van het weekend in de Supercar Challenge kon het Belgische duo Thomas Piessens en Sam Dejonghe (Deldiche Racing) hun polepositie omzetten naar een overwinning. Na 36 ronden hadden ze twee tienden voorsprong op twee andere Belgen met Brent Verheyen en Ian Gepts. Beide wagens waren een maat te sterk voor de rest, want het podium was pas 40 seconden later voltooid met opnieuw een Belgisch duo, Olivier Bertels en Cédric Baeten, voor T2 Racing. Morgen start de tweede race van één uur om 13u20.
  • BMW Cup Benelux (race 1) – Waar de Belgen in de Supercar Challenge oppermachtig waren, werd het in de BMW Cup Benelux een Nederlands feestje. Ook Maxime Oosten (Bas Koeten Racing) reed van de pole naar de overwinning en sprokkelde in 26 ronden acht seconden bijeen op Willem Meijer en Lorenzo van Riet. De beste Belg was Fred Caprasse, die elf seconden na de leider finishte en het podium vervolledigde. Ook hier volgt er morgen nog een tweede race van één uur en die begint om 15u25.
  • Ford Fiesta Sprint Cup (kwalificatie) – In de Ford Fiesta Sprint Cup stond er een kwalificatie op het programma. Daar was ook een landgenoot het snelst met Kobe Pauwels (Koen Pauwels). Met een 1’54”974 was hij acht honderdsten sneller dan Senna van Soelen en vier tienden sneller dan Gianni van de Craats, beide Bas Koeten Racing. Morgen start de race van een half uur om 10u05.
  • Mazda MX-5 Cup (kwalficatie) – De laatste sessie van de dag was de kwalificatie voor de Mazda MX-5 Cup-race voor morgen 10u50. Na dertig minuten zette András Király de toptijd neer. Met een 1’47”763 was hij twee tienden sneller dan Niels Langeveld en vier tienden sneller dan Dominique Kraan.
error: Alert: Content is protected !!