Home > Circuit > FIA F2 Azerbeidzjan: Vesti wint chaotische sprintrace

FIA F2 Azerbeidzjan: Vesti wint chaotische sprintrace

Het venijn zat in de staart in de straten van Baku. Jehan Daruvala (Prema) ging er na een foutje van ART poleman Frederik Vesti als een haas vandoor en leek de hele race ongrijpbaar en op weg naar de winst. Maar dan volgden in de laatste tien ronden de safety car periodes elkaar op, drie in totaal voor diverse incidenten, en dat deed niet alleen de voorsprong van Daruvala verdampen, maar het zorgde er ook voor dat Frederik Vesti de tegenaanval kon plaatsen en zo de leiding en de zege kon grijpen. Amaury Cordeel leverde met de Van Amersfoort Racing bolide voornamelijk achterhoedegevechten, maar kon door de chaos in de eindfase nog opklimmen naar een dertiende plaats. Morgen is er de hoofdrace.

foto: ©Dutch Photo Agency

error: Alert: Content is protected !!