Home > F1 > F1: Nico Rosberg niet welkom

F1: Nico Rosberg niet welkom

Foto ©: Nico Rosberg

Nico Rosberg werkt voor de Duitse tak van Sky Sports, maar kwam de paddock in Monaco niet in. De Duitser heeft zich niet laten vaccineren en is daarom niet naar binnen gegaan.

Tijdens de Grand Prix van Monaco zou Rosberg namens Sky Duitsland verslag doen. Rosberg woont zelf in Monaco, dus het was een kleine moeite om in de paddock te komen. Tenminste, dat was de bedoeling. Toevallig hield de beveiliging de wereldkampioen van 2016 tegen omdat hij geen vaccinatiebewijs heeft.

De voormalig Mercedes-rijder legde uit wat er precies aan de hand was: ‘‘Ik heb Corona gehad en heb nu antistoffen in mijn lichaam. Onder deze omstandigheden heeft mijn arts mij geadviseerd dat het absoluut geen zin heeft om dan een vaccinatie te halen.” Waar Rosberg in 2021 in deze situatie nog de paddock weer in had gemogen, is dat in 2022 niet meer mogelijk. Nu moet iedereen in de paddock gevaccineerd zijn. Rosberg zal zich dus moeten vaccineren voor zijn werk voor Sky Germany, of er zal iets veranderd moeten worden aan de toelatingseisen voor de F1 paddock.

error: Alert: Content is protected !!