Home > F1 > F1 Azerbeidzjan: Sergio Perez snelste in laatste vrije training

F1 Azerbeidzjan: Sergio Perez snelste in laatste vrije training

Foto ©: Red Bull

In Azerbeidzjan stond de laatste vrije training op het programma. Daarin was Sergio Perez (Red Bull) nogmaals de snelste. De Mexicaan was sneller dan Charles Leclerc (Ferrari) en Max Verstappen (Red Bull). Op zaterdag staat ook nog de kwalificatie gepland.

De laatste vrije training in Azerbeidzjan begon met een kwartier uitstel. Enkele barriers raakten beschadigd tijdens de Formule 2-sprintrace. De kwalificatie zou ook met een kwartier worden uitgesteld, maar dat is nog niet bevestigd. De eerste richttijd kwam er na een kwartier. Charles Leclerc zette een tijd van 1.45.260 neer. Even later was het diezelfde Leclerc die zijn eigen tijd kon verbeteren, maar lang kon de Monegask daar niet van genieten. Sergio Perez scherpte de snelste tijd aan met een 1.44.416 en was twee tienden sneller dan Leclerc. Intussen klom Max Verstappen naar de tweede plaats en was hij minder dan één tiende trager dan zijn teamgenoot Perez.

Iets voor halfweg de laatste vrije training was het weer de beurt aan de Ferrari’s. Carlos Sainz (Ferrari) ging van plek vier naar plek één, maar even later klokte Charles Leclerc een tijd van 1.43.514. Max Verstappen kon zich tussen de twee Ferrari’s zetten en was slechts één tiende trager dan Leclerc. Voor het eerst in lange tijd was Daniel Ricciardo (McLaren) nog eens sneller dan zijn teamgenoot Lando Norris. De Australiër stond op dat moment achtste, terwijl Norris elfde stond.

Een kwartier voor het einde leek de top vier beslist, maar achter de Ferrari’s en Red Bulls gebeurde er nog wat. George Russell (Mercedes) sprong naar plek vijf, een seconde achter Leclerc. Guanyou Zhou (Alfa Romeo) reed knap naar de achtste positie, zijn teamgenoot Valtteri Bottas stond tiende. Charles Leclerc scherpte in de laatste minuten wel nog zijn tijd. De Ferrari-rijder zette een tijd neer van 1.43.240. Daar leek niemand nog over te komen, maar op het einde verbeterde Sergio Perez toch nog die tijd. De Mexicaan was iets minder dan een tiende sneller dan Leclerc. Max Verstappen eindigde uiteindelijk als derde, Carlos Sainz als vierde.

error: Alert: Content is protected !!