Home > F1 > F1 Azerbeidzjan: Charles Leclerc pakt pole position

F1 Azerbeidzjan: Charles Leclerc pakt pole position

Foto ©: Ferrari

Op het Baku City Circuit in Azerbeidzjan stond de kwalificatie op het programma. Charles Leclerc (Ferrari) pakte zijn zesde pole position van het seizoen. De Monegask was sneller dan de twee Red Bulls van Sergio Perez en Max Verstappen. Zondag om 13u begint de race in Baku.

Omdat de laatste vrije training in Azerbeidzjan met een kwartier werd uitgesteld, startte de kwalificatie ook pas om 16u15. Al snel waren het de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Perez die de snelste tijden neerzetten. Kort daarna was er een gele vlag nadat Lance Stroll (Aston Martin) in de baanafzetting was beland, maar hij kon zijn weg snel weer vervolgen. Maar amper één minuut daarna veroorzaakte diezelfde Stroll een rode vlag. De Canadees was in aanraking gekomen met de muur. Zijn voorvleugel lag er helemaal af, waardoor de kwalificatie tien minuten stillag. De kwalificatie was pas weer herstart en er was opnieuw een gele vlag. Maar het incident met Fernando Alonso (Alpine) was snel opgelost. Maar dat betekende dat Kevin Magnussen en Mick Schumacher (Haas), Alex Albon en Nicholas Latifi (Williams) en Lance Stroll hun ronde niet konden afwerken door de gele vlag en daardoor niet doorgaan naar Q2.

Opnieuw was het Red Bull die sterk begon aan Q2. Sergio Perez had de snelste tijd, maar Max Verstappen ging meteen onder de tijd van Perez. Maar nog geen minuut later was het Carlos Sainz (Ferrari) die twee tienden sneller was dan Verstappen. Ook zijn teamgenoot Charles Leclerc reed een sterke tijd en sloot aan op plek twee. Net zoals in Q1 waren er meerdere gele vlaggen in Q2. Sebastian Vettel (Aston Martin) ging de baanafzetting in, maar hij kon meteen verder. Sergio Perez was een tiende sneller dan Sainz en sprong zo van plek vier naar plek één. Het was een ontgoochelende kwalificatie voor McLaren, want zowel Daniel Ricciardo als Lando Norris gingen niet door naar Q3. Ook Esteban Ocon (Alpine) en de Alfa Romeo’s van Valtteri Bottas en Guanyou Zhou lagen uit de kwalificatie.

In Q3 was het de Ferrari van Carlos Sainz die zeer sterk startte. De Spanjaard zette een tijd neer van 1.41.814. Charles Leclerc volgde net achter zijn teamgenoot. De twee Red Bulls van Perez en Verstappen stonden op plek drie en vier. De tijd van Sainz leek lange tijd de beste te zijn, maar kort voor het einde ging Charles Leclerc naar de pole position. Ook Max Verstappen was sneller dan Sainz, maar hij was bijna vier tienden trager dan Leclerc. In zijn laatste ronde ging Perez Verstappen nog voorbij en zo start de Mexicaan zondag als tweede.

error: Alert: Content is protected !!