Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: de persconferentie in een overzicht

Le Mans 24: de persconferentie in een overzicht

Foto: © Nick Allaerts

1 – Wijzigingen in het LMP2- en GT-reglement

Pierre Fillon en Richard Mille presenteerden de toekomstige LMP2- en GT-klassen. De LMP2 speelt een centrale rol in de endurance-racerij en het is de bedoeling dat het reglement in 2025 wordt aangepast. De LMP2-chassis zullen worden geleverd door de merken die vandaag al bij LMDh betrokken zijn: Dallara, Ligier, Multimatic en Oreca. In 2024 wordt een uiteraard ook de nieuwe GT-klasse geïntroduceerd. De nieuwe klasse is gebaseerd op het huidige GT3-reglement en vervangt de LMGTE. Mogelijk krijgen de wagens wel een soort kit om hen van de ‘echte’ GT3’s te onderscheiden.  

2 – FIA WEC

Frédéric Lequien, CEO van het FIA World Endurance Championship, presenteerde de hoogtepunten van het tiende seizoen: een recordveld, de Peugeot 9×8 op Monza, en Fuji in september. De overeenkomst met het internationale circuit van Bahrein werd verlengd tot 2027.

3 – Virtuele Le Mans Series

De kalende voor 2022/2023 van de Virtual Le Mans Series omvat vijf afspraken, die eindigen met de Virtual 24 Hours of Le Mans op 14 en 15 januari 2023. Het prijzengeld bedraagt 250.000 dollar.

4 – MissieH24

De  H24-prototype op waterstof heeft donderdagavond deelgenomen aan de eerste race van de Road to Le Mans, weken na zijn maiden race, de Michelin Le Mans Cup op Imola op 14 mei. Christophe Ricard, voorzitter van GreenGT, en Pierre Fillon, voorzitter van de ACO, gaven een update van het programma, dat vanaf 2025 zou moeten resulteren in waterstof-elektrische prototypes op de startgrid van de 24 Uur van Le Mans.

6 – Het eeuwfeest

In 2023 viert de 24 uur van Le Mans zijn 100ste verjaardag. Om zo’n belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de autosport te vieren, heeft de ACO de hulp ingeroepen van de meest succesvolle rijder van de race, negenvoudig winnaar Tom Kristensen, die de ambassadeur zal zijn van het honderdjarige evenement. Kristensen, die over de hele wereld bekend is, zal naar autosportevenementen over de hele wereld reizen om de speciale eeuwfeesttrofee te presenteren. Deze trofee is ontworpen en gemaakt door de Monnaie de Paris, de Franse munten- en medaillesmunterij.

error: Alert: Content is protected !!