Home > Circuit > FIA F2 Azerbeidzjan: Vips op pole

FIA F2 Azerbeidzjan: Vips op pole

Met de beste tijd in de vrije sessie toonde de Est Juri Vips met de Hitech al zijn pole ambities. Ayumu Iwasa (DAMS) opende de vijandelijkheden in de namiddagsessie. De Japanner hield de voorlopige pole in handen met een minieme 0.004 seconde, maar ging vervolgens in zijn tweede run gewoon tegen de muur. Een rode vlag legde alles even stil waarna de rest van het veld mocht proberen hun tijd, en die van Iwasa te verbeteren. Iwasa kon enkel vanaf de pits toekijken hoe ongeveer iedereen in het veld verbeterde. Vips (Hitech) haalde de pole, voor Liam Lawson (Carlin). Onze landgenoot Amaury Cordeel reed met de Van Amersfoort machine een degelijke kwalificatie en start vanaf de negentiende plaats, op een circuit waar veel kan gebeuren.

foto: ©fiaformula2.com/archief

error: Alert: Content is protected !!