Home > F1 > F1: Ricciardo maakt zich geen zorgen over zijn toekomst

F1: Ricciardo maakt zich geen zorgen over zijn toekomst

Foto ©: McLaren

Daniel Ricciardo benadrukt dat hij zich geen zorgen maakt over zijn Formule 1-toekomst bij McLaren. Maar ondanks dat het team hem heeft verteld dat hij zich geen zorgen moet maken over zijn zitje, wil Ricciardo ook niet te hoogmoedig worden over zijn positie.

Speculaties over Ricciardo’s plaats bij McLaren kwamen tijdens het weekend van de Grand Prix van Monaco aan het licht toen CEO Zak Brown zei dat de resultaten van de Australiër niet aan de verwachtingen hadden voldaan en dat er “mechanismen” waren die tot een breuk zouden kunnen leiden. Hoewel Ricciardo nog een contract heeft tot het einde van 2023, werden de opmerkingen van Brown geïnterpreteerd als een suggestie dat er volgend jaar iets zou kunnen veranderen.

In de aanloop naar de Grand Prix van Azerbeidzjan zei Ricciardo dat hij sinds Monaco de zaken had opgehelderd met Brown en dat hem verzekerd was dat er geen verandering in de plannen was. Maar ondanks de zekerheid dat zijn plaats veilig was, zei hij dat er geen sprake van was dat hij zich zo veilig voelde dat hij hoogmoedig werd over zijn zitje. “Absoluut niet,” zei Ricciardo. “Er is een niveau van tekenen vroeg in een seizoen dat je wat comfort geeft, maar dat comfort moet niet verkeerd worden geïnterpreteerd met zelfgenoegzaamheid. Absoluut niet.

Ricciardo zei dat ondanks de opmerkingen die Brown had gemaakt, hij en zijn bazen volledig op één lijn zaten om de zaken op orde te krijgen en wat momentum op te bouwen in de aanloop naar 2023.

error: Alert: Content is protected !!