Home > F1 > F1 Azerbeidzjan: Sergio Perez snelste in eerste vrije training

F1 Azerbeidzjan: Sergio Perez snelste in eerste vrije training

Foto ©: Red Bull

In Azerbeidzjan stond de eerste vrije training op het programma. Daar was Sergio Perez (Red Bull) de snelstste. Charles Leclerc (Ferrari) eindigde als tweede, Max Verstappen (Red Bull) werd derde.

Max Verstappen begon sterk aan de eerste vrije training in Azerbedzjan en zette meteen een sterke tijd neer. Na een tiental minuten had de Nederlander de snelste tijd met 1.46.932. Er waren ook enkele virtual safety cars in het begin van de eerste vrije training. De auto van Mick Schumacher (Haas) had een waterlek en even later stond Nicholas Latifi (Williams) stil in de tweede sector nadat zijn motor het had begeven. Het was opnieuw Verstappen die zijn tijd kon aanscherpen, maar zijn teamgenoot Sergio Perez volgde op amper 0.068 seconde.

Halfweg was het één-twee voor Red Bull en drie-vier voor Ferrari. Alonso (Alpine) stond knap zesde en Yuki Tsunoda (AlphaTauri) zevende. De meeste rijders veranderden naar de softbanden en alweer was het Max Verstappen die zijn snelste tijd verbeterde. Maar lang kon de Nederlander daar niet van genieten. Sergio Perez klokte twintig minuten voor het einde de snelste tijd en ook de Ferrari van Charles Leclerc was sneller dan Verstappen.

In de laatste tien minuten van de eerste vrije training gebeurde er niet zo veel meer. Alpine gebruikte de laatste minuten om nog een snelle tijd neer te zetten, maar verder dan de achtste plek van Alonso en de tiende plek van Ocon kwamen ze niet meer. Het was dus uiteindelijk Sergio Perez die de snelste tijd neerzette in Azerbeidzjan. De Mexicaan was sneller dan Charles Leclerc en Max Verstappen.

error: Alert: Content is protected !!