Home > F1 > F1 Azerbeidzjan: nieuwe motor voor Verstappen en Perez

F1 Azerbeidzjan: nieuwe motor voor Verstappen en Perez

Foto ©: Red Bull

Max Verstappen en Sergio Perez starten de Grand Prix van Azerbeidzjan met een nieuwe motor. Red Bull wisselt daarmee voor het eerst dit seizoen, terwijl het vasthoudt aan dezelfde specificatie.

Na zeven races heeft Red Bull Racing de eerste motor van Verstappen en Perez ingeruild voor een vers exemplaar. Bij de Grand Prix van Azerbeidzjan zullen de Red Bull-rijders in actie komen met een nieuwe motor, maar nog wel met dezelfde specificatie. Mogelijk is er ook alleen een update aan het elektrische deel van de aandrijflijn.

Dat Red Bull in Azerbeidzjan voor een nieuwe motor kiest, is niet verwonderlijk. Op het Baku City Circuit kun je wel wat vermogen gebruiken, zeker op de lange rechte stukken. Met een verse motor kan het vermogen mogelijk nog wat verder worden opgevoerd, wat Red Bull een voorsprong moet geven op de concurrentie.

error: Alert: Content is protected !!