Home > F1 > F1 Azerbeidzjan: Charles Leclerc snelste in tweede vrije training

F1 Azerbeidzjan: Charles Leclerc snelste in tweede vrije training

Foto ©: Ferrari

Nadat Sergio Perez (Red Bull) de snelste tijd neerzette in de eerste vrije training in Azerbeidzjan, was het Charles Leclerc (Ferrari) die de snelste was in de tweede vrije training. De Monegask was sneller dan de twee Red Bulls van Sergio Perez en Max Verstappen. Zaterdag om 13u staat de laatste vrije training gepland.

De tweede vrije training in Azerbeidzjan begon meteen met een gele vlag. Lando Norris (McLaren) ging rechtdoor in bocht drie en geraakte niet meteen weg. De vrije training kon snel worden hervat en het was Lewis Hamilton (Mercedes) die de snelste tijd neerzette. Lang kon de Brit daar niet van genieten, want Charles Leclerc zette meteen daarna een tijd van 1.46.806 neer. De Monegask was bijna een seconde sneller dan de tweede, Sergio Perez. De strijd tussen Ferrari en Red Bull liet niet lang op zich wachten. Carlos Sainz was even tweede, maar Perez verbeterde zijn tijd en stond hij op een tiende van Leclerc.

Halfweg scherpte Leclerc de snelste tijd van de tweede training aan door 1.43.225 te noteren. Zijn teamgenoot, Carlos Sainz, leek even die tijd te kunnen evenaren, maar hij brak zijn ronde in de laatste sector af door een momentje in bocht zestien. Intussen was het Fernando Alonso (Alpine) die het Ferrari-Red Bull feestje verstoorde. De Spanjaard zette zich op de vierde plaats, voor Carlos Sainz.

Tien minuten voor het einde was er nogmaals een gele vlag, nu in sector twee. Lance Stroll (Aston Martin) belandde in de uitloopstrook, maar de vrije training kon meteen worden hervat. In het slot van de tweede vrije training kwam niemand meer in de buurt van Leclerc en zo was de Monegask de snelste. Sergio Perez werd tweede en zijn teamgenoot, Max Verstappen, derde. Fernando Alonso eindigde knap als vierde.

error: Alert: Content is protected !!