Home > #Hoofdnieuws > Le Mans: Cadillac stelt zijn nieuwe LMDh voor

Le Mans: Cadillac stelt zijn nieuwe LMDh voor

Na BMW eerder deze week was het vandaag, donderdag aan Cadillac om de Project GTP Hypercar te onthullen. In 2023 zal Cadillac deelnemen aan het IMSA WeatherTech SportsCar Championship en het FIA World Endurance Championship, inclusief de 24 uur van Le Mans.

De Project GTP Hypercar is een unieke convergentie van vorm en functie en toont Cadillac’s toekomstige design”, aldus Chris Mikalauskas, lead exterior creative designer van Cadillac. “Sinds 2017 heeft Cadillac meegedaan in de Amerikaanse sportwagenracerij in het IMSA-kampioenschap met het behalen van talloze overwinningen, podiumplaatsen en kampioenschappen met de Cadillac DPi-V.R.”

Strijden om de eindzege in Le Mans met een iconisch Amerikaans merk als Cadillac is een mooie uitdaging”, vertelde Laura Wontrop Klauser, GM sports car racing program manager. “Het hele team is enthousiast om verder te bouwen aan de race-erfenis van Cadillac door het op te nemen tegen de allerbeste, internationaal en in ‘s werelds zwaarste race.

De nieuwe raceauto zal worden aangedreven door een geheel nieuwe 5.5L DOHC V-8 die zal worden gekoppeld aan het LMDh common hybride systeem. De nieuwe raceauto begint deze zomer met testen op het circuit en zal in 2023 voor het eerst racen tijdens de Rolex 24 at Daytona.

error: Alert: Content is protected !!