Home > Circuit > Le Mans 24: Picariello hoopt stiekem op podium

Le Mans 24: Picariello hoopt stiekem op podium

Voor de tweede maal is de 28-jarige Karolinger Alessio Picariello te gast in Le Mans. Net als vorig seizoen is hij de ‘Gold’ rijder in het team van Andrew Haryanto, maar het team rijdt dit seizoen niet onder Absolute Racing, maar als vervanger op de inschrijvingslijst van Hardpoint Motorsport, dat echter zijn naam behoudt. Picariello en het team komen met de #99 Porsche 911 RSR uit in de categorie LMGTE Am.

Foto: © Porsche

“Ik zit een beetje in een vreemd seizoen, waar ik van heel wat verschillende competities proef, wat op zich een zeer goede ervaring is, waardoor ik heel veel ervaring opdoe, zowel in Europa als in de Verenigde Staten en dat komt mijn ontwikkeling als rijder ten goede. Anderzijds betekent het dat je nergens echt voor een titel kan vechten en daar doe je het als rijder toch wel voor. Ik hoop natuurlijk dat ik in de toekomst wel één richting kan uitgaan, liefst het FIA WEC want dat is een kampioenschap waar zelfs in GTE Am de professionele rijder tot zijn recht komt en daarnaast kan je parallel nog wel een ander programma afwerken omdat er zeer weinig clashes zijn. Uiteraard maakt Le Mans deel van het wereldkampioenschap uit en dat op zich is een reden op voor het FIA WEC te kiezen, al beslis ik daar natuurlijk niet alleen over.”

Dit seizoen bevindt Picariello zich grotendeels voor de race in Le Mans in vergelijkbare omstandigheden als in 2021, “maar we rijden met een andere ‘Silver’, Martin Rump, snel en jong, maar hij heeft uiteraard geen ervaring en dat maakt dat ik een beetje het voortouw moet nemen, wat een zekere verantwoordelijkheid vraagt. Ik denk als alles wat meezit dat we een top 5 en waarom niet een podium mogen ambiëren. Vorig jaar zijn we ondanks een hoop tegenslagen er toch in geslaagd om zevende te worden, dus zonder problemen is beter uiteraard een must. ”

Picariello zal overigens ook van de partij zijn in Spa, ter gelegenheid van de 24-uursrace in de Ardennen.    

error: Alert: Content is protected !!