Home > Circuit > Le Mans 24: enkele records op een rij

Le Mans 24: enkele records op een rij

  • Uiteraard is het record van het aantal zeges nog steeds in handen van Tom Kristensen met negen zeges, tegen zes voor onze landgenoot Jacky Ickx. Een andere landgenoot, Olivier Gendebien telt er vier, Paul Frère en Lucien Bianchi hebben er ieder één op de teller staan. De laatste Belgische zege dateert van 1982 en Jacky Ickx.  
  • Henri Pescarolo telt 33 deelnames, terwijl het record van de meeste deelnames voor een actieve piloot op naam van Emmanuel Collard staat met 24, dus zijn 25ste dit seizoen. Ook hier is Jacky Ickx de recordhouder bij de Belgen met 15 starts, tegen 14 voor Jean Blaton en 13 voor Marc Goossens, Didier Theys en Lucien Bianchi.
  • Porsche voert de zegelijst bij de constructeurs met 19 overwinningen, tegen 13 voor Audi en 9 voor Ferrari. Toyota heeft er vier.
  • 37 maal won er een motor met zes cilinders, dat kunnen er 38 worden indien Toyota wint, terwijl de achtcilinder 19 zeges telt en dat getal kan op 20 gezet worden bij zeges van Alpine en Glickenhaus.      
  • Michelin komt stilaan dichter bij Dunlop bij de bandenconstructeurs, met Franse 30 zeges tegen 34 voor Dunlop dat niet aanwezig is.
  • In 1966 bedroeg het verschil tussen de beide Ford GT amper twintig meter of goed een halve seconde. In 1927 was het verschil 349,808 kilometer.
  • De te kloppen records zijn: een chrono van 3.14.791 in de kwalificatie, op naam van Kamui Kobayashi (Toyota) in 2017, 3.17.197 in de race (Mike Conway – Toyota) in 2019 en een afstand van 5410,713 kilometer in 2010 voor het Audi-trio Rockenfeller-Dumas-Bernhard.
error: Alert: Content is protected !!