Home > Electric > Formule E: Gen3 van Porsche rijdt zijn eerste rondjes

Formule E: Gen3 van Porsche rijdt zijn eerste rondjes

Foto ©: Porsche

Er is een belangrijke stap gezet voor de toekomst van de Formule E. De volledig elektrische Gen3-raceauto van Porsche heeft woensdag in Weissach zijn langverwachte introductie gevierd. Op de testbaan van het Porsche Development Center reed fabrieksrijder Pascal Wehrlein de eerste ronden in de auto, die vanaf volgend seizoen door het Porsche Formula E Team zal worden ingezet in het Formula E World Championship.

De Gen3 racewagens zijn de snelste, lichtste, krachtigste en meest efficiënte elektrische racewagens ooit gebouwd. Ze zijn speciaal ontworpen voor de Formule E-straatcircuits en zetten ook een grote stap voorwaarts op het gebied van duurzaamheid. Meer dan 40 procent van de energie die tijdens een race wordt gebruikt, wordt geproduceerd via regeneratief remmen. Bovendien is de Gen3-wagen de eerste formule-racewagen met een voor- en achteraandrijving. De nieuwe voorste aandrijflijn voegt 250 kW toe aan de 350 kW achteraan, waardoor het vermogen van de huidige Gen2-auto meer dan verdubbeld wordt tot een totaal van 600 kW.

“Dat was een zeer interessante dag en een geweldige ervaring om voor de eerste keer met onze nieuwe Gen3 auto te rijden. Hij voelde geweldig aan en ik ben enthousiast om hem binnenkort op vol vermogen te testen. Mijn eerste indrukken vandaag waren ook erg goed en het maakte me hongerig naar meer“, vertelde Pascal Wehrlein, Porsche fabrieksrijder.

error: Alert: Content is protected !!