Home > F1 > F1 Azerbeidzjan: vooruitblik van de rijders

F1 Azerbeidzjan: vooruitblik van de rijders

Foto ©: F1

Dit weekend staat de Grand Prix van Azerbeidzjan op het programma. Op het stratencircuit van Baku kan er veel gebeuren en dat zal dit weekend niet anders zijn. De rijders blikken vooruit.

Red Bull – “Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar Baku, waar we na vorig jaar nog wat zaken hebben af te handelen. Het is een lastig circuit met grote remzones en een krappe uitloopstrook. Het zal moeilijk worden om de beste set-up voor de auto te vinden en ervoor te zorgen dat we de juiste vleugelhoogte hebben”, vertelt Max Verstappen. “Het zal ook interessant zijn om te zien of we onze prestaties in één ronde kunnen verbeteren voor de kwalificatie, want daar schort het een beetje aan.”

“De strijd om het kampioenschap is erg hevig, dus we moeten ons volledig concentreren. Het was heel speciaal om mijn eerste race met het team vorig seizoen in Baku te winnen, dat deed me veel plezier. Ik hou van stratencircuits omdat de rijder daar echt het verschil kan maken. Natuurlijk is het makkelijker om een fout te maken als je op de limiet probeert te gaan, maar aan het einde van de dag levert dat je de tienden op die je nodig hebt om competitief te zijn”, zegt Sergio Perez.

Ferrari – “Baku is een stratencircuit, maar anders dan alle andere. Het is zeker atypisch omdat naast de verwachte 90 graden bochten, het ook een zeer lage snelheid sectie heeft, evenals bijzonder lange rechte stukken. Dit circuit heeft zelfs een van de langste rechte stukken van het seizoen. Het is veeleisend voor de coureurs, maar Carlos en Charles in het bijzonder, houden ervan om hier te racen.

Mercedes – “Baku is een zeer lang circuit. Het is vergelijkbaar met Monaco, maar dan veel sneller. Er zijn veel mogelijkheden om in te halen. Je gaat de bochten in aan extreem hoge snelheden“, zegt Lewis Hamilton.

“De juiste balans vinden rond Baku is ongelooflijk moeilijk, wanneer het op de afstelling aankomt. Dit is een van de circuits waar de motor het zwaarst wordt belast. Het zal een uitdaging zijn”, vertelt George Russell.

McLaren – “Ik ben enthousiast om naar Baku te gaan! Het is gaaf om weer eens op een stratencircuit te zijn en de race van vorig jaar heeft laten zien dat er van alles kan gebeuren. Het zal geweldig zijn om te zien wat we in de nieuwe auto’s kunnen doen op dit unieke circuit“, vertelt Lando Norris.

“Ik ben een grote fan van het Baku Circuit, het heeft spannende eigenschappen. We kunnen het op verschillende manieren strategisch benaderen. Op stratencircuits is er altijd wat onvoorspelbaars aan de hand. Ik heb er alle vertrouwen in dat we kunnen blijven pushen“, zegt Daniel Ricciardo.

Alfa Romeo – “Baku is een plaats met zowel goede als slechte herinneringen voor mij, dus ik hoop er dit weekend zeker nog een paar van de prettige soort aan toe te voegen. Het is van cruciaal belang dat we een probleemloos weekend kunnen hebben: ondanks enkele problemen op vrijdag hebben we tot nu toe goede resultaten geboekt en als we die kunnen verhelpen, kunnen we echt het volledige potentieel van ons pakket zien”, zegt Valtteri Bottas.

“Ik kijk erg uit naar dit weekend. Bakoe is een leuk circuit dat veel mogelijkheden biedt en ik mik op een schoon, goed weekend waarin we echt kunnen laten zien wat we als team kunnen. Het potentieel dat we hebben is duidelijk en ik zie dat ik elk weekend meer en meer progressie boek”, vertelt Guanyou Zhou.

Alpine – “Bakoe is een circuit waar inhalen mogelijk is. In mijn laatste drie races daar ben ik erin geslaagd om tijdens de race een aantal plaatsen te winnen, dus in dat opzicht is het heel anders dan Monaco. Het is een leuk circuit en een waar inhalen mogelijk is“, zegt Fernando Alonso.

“Het is een stratencircuit waar ik van geniet en we weten dat daar van alles kan gebeuren. We zullen wiel aan wiel actie zien op de rechte stukken en dat is erg opwindend voor een circuit als dit“, vertelt Esteban Ocon.

Haas – “Het zijn heel verschillende circuits maar er is wel wat overgebleven van elke race. Baku is een prachtig circuit, heel uniek met lange rechte stukken en allemaal langzame bochten – ik kijk er naar uit”, zegt Kevin Magnussen.

“Bakoe en Monaco zijn heel verschillend, dus het is een kwestie van in de groef geraken op de locatie. Ik denk dat Bakoe groots gaat aanvoelen in vergelijking met Monaco, dat is zeker“, zegt Mick Schumacher.

AlphaTauri – “Ik heb enige tijd in de fabriek doorgebracht en we hebben verschillende vergaderingen gehad om te analyseren wat er in Monaco is gebeurd. Nu gaan we naar Baku, wat vorig jaar een echt sterke race voor ons was. Ik hoop dat we in Azerbeidzjan een schone raceweek kunnen hebben en wat punten kunnen scoren”, vertelt Yuki Tsunoda.

“Ik heb een goed gevoel over deze race, want het circuit van Baku bestaat uit louter langzame bochten en we weten dat we tot nu toe dit jaar meer lijken te worstelen in bochten met hoge snelheid. Ik denk dus dat de lay-out ons potentieel goed zou kunnen liggen“, zegt Pierre Gasly.

Aston Martin – “Het is een jaar geleden dat ik met Aston Martin mijn eerste podium haalde op dit circuit, dus dit is een speciale race voor mij. Het zal interessant zijn om te zien hoe de nieuwe auto’s zich aanpassen aan het circuit, maar ik ben er klaar voor om weer op pad te gaan in Azerbeidzjan“, zegt Sebastian Vettel.

“Vorig jaar was een lastige race voor mij, ondanks het algehele succes van het team, maar ik ben er klaar voor om dit circuit weer aan te pakken. De mix van lange rechte stukken en krappere bochten vraagt om een zorgvuldig set-up compromis”, vertelt Lance Stroll.

Williams – “Ik hou echt van Baku omdat het een circuit is met veel mogelijkheden. Het was de voorbije jaren een goed circuit voor mij. Baku is een stratencircuit, maar het is een andere uitdaging dan Monaco”, zegt Alex Albon.

“Baku is altijd een zeer interessante en spannende race. De bochten worden vaak herhaald en er zijn veel 90-graden bochten waardoor het belangrijk is om de afstelling van de auto daarop af te stemmen. Hopelijk kunnen we een goed weekend hebben“, vertelt Nicholas Latifi.

error: Alert: Content is protected !!