Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: WRT vertrekt als WK-leider en titelverdediger

Le Mans 24: WRT vertrekt als WK-leider en titelverdediger

Het is tijd voor de ’24 Heures du Mans’, met de 90ste editie die dit weekend de aandacht krijgt van racefans en media van over de hele wereld. Voor zijn tweede deelname komt Team WRT naar de Sarthe met enkele duidelijke ambities: de LMP2-overwinning van vorig jaar herhalen en de huidige leiderspositie in de LMP2-stand bij de teams en de rijder in het FIA WEC verdedigen.

Foto: © Brecht Decanq

De vaste wagens van Team WRT in het FIA WEC zullen een dubbele missie meekrijgen. Ten eerste om de voorsprong in het WK-klassement te behouden en mogelijk te verbeteren. Momenteel heeft Team WRT een voorsprong van zes punten in het klassement bij de teams, terwijl Robin Frijns-Sean Gelael-René Rast dezelfde voorsprong hebben in het klassement bij de rijder, met Rui Andrade-Ferdinand Habsburg-Norman Nato op de derde plaats, elf punten achter de leiders.

Le Mans is natuurlijk een race die met geen enkele andere te vergelijken is. Team WRT leerde dat in de allerlaatste minuten van de editie 2021 toen de leidende auto van Louis Delétraz-Robert Kubica-Yifei Ye, in de laatste ronde met een technisch probleem uitviel, waardoor een 1-2 zege verloren ging. De overblijvende wagen van het team, bestuurd door Robin Frijns-Ferdinand Habsburg-Charles Milesi, stelde de zege uiteindelijk zeker. De rollercoaster van emoties, met vreugde en frustratie die aan het einde losbarstte, blijft het team zeker bij.

Dit jaar keert de race terug na de twee jaar pandemie terug naar een normale kruissnelheid: de 24 uur van Le Mans wordt opnieuw in juni gehouden, het programma omdat alle historische elementen, waaronder de befaamde Parade in de stad, en de fans zijn terug zonder beperkingen welkom.

De activiteit begon eerder deze week met de testdag, die teams en de rijders de mogelijkheid bood om van het circuit te proeven en alle aspecten te finetunen voor de start van de officiële sessies op woensdag. Het was een positieve dag voor Team WRT, zonder grote problemen. De wagen #41, die in de kleuren van REALTEAM by WRT, werd vierde, wagen #31 zesde en de debuterende wagen #32 zestiende.

Team WRT Principal Vincent Vosse is dan ook positief, maar ook realistisch: “Het is onze tweede keer in Le Mans, maar het feit dat we vorig jaar bij onze eerste poging succesvol waren, biedt geen enkele garantie voor een identiek vervolg… Dat is het mooie van een race als Le Mans, anders dan alle andere. Ik denk dat we bijzonder goed voorbereid zijn. We hebben alles gedaan wat we konden en een heleboel zaken verbeterd ten opzichte van vorig jaar. We hebben drie competitieve auto’s en line-ups, de testdag is heel goed verlopen, we hebben alles getest en gecontroleerd wat we wilden testen en controleren, maar Le Mans blijft een uitdaging, hoe goed je je ook voorbereidt. Elke keer moet je vanaf nul beginnen. Ik hoop dat we een minder stressvolle laatste vijf minuten zullen hebben dan vorig jaar, maar evenveel succes en de drie wagens onder de geblokte vlag.

Team WRT (Oreca 07 Gibson)

#31 Robin Frijns (NL) – Sean Gelael (ID) – René Rast (DE)

#32 Mirko Bortolotti (IT) – Rolf Ineichen (CH) – Dries Vanthoor (BE)

REALTEAM by WRT inschrijving (Oreca 07 Gibson)

#41 Rui Andrade (AN) – Ferdinand Habsburg (AT) – Norman Nato (FR)  

error: Alert: Content is protected !!