Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: twee Belgen naar Hyperpole, Toyota voorlopig snelste

Le Mans 24: twee Belgen naar Hyperpole, Toyota voorlopig snelste

In Le Mans is de eerste echte krachtmeting achter de rug. De deelnemers weten nu wie er morgen om 20u00 zal vechten voor de polepositie, een krachtmeting waaraan zes wagens per categorie zullen deelnemen. Onder hen ook twee Belgen, Laurens Vanthoor (#92 Porsche 911 RSR) en Sarah Bovy (#85 IRON Dames Ferrari). Toyota was voorlopig het snelst van het hele veld, maar zonder overschot op de concurrentie.

Foto: © Ferrari

Een ongeval van de acteur Michael Fassbender in de #93 Proton Competition Porsche 911 RSR en een plotse regenbui maakten van de kwalificiatie een heel korte oefening van amper een half uur. Na 30 minuten kenden we dus de top 6 in iedere categorie.

In Hypercar zijn er maar vijf wagens en dus mag iedereen morgen, met de tellers op nul, opnieuw proberen. De beide Glickenhaus geven voorlopig de indruk te kunnen volgen, met een verschil van één tiende en zeven tienden van een seconde op de snelste Toyota, de #7 van Lopez-Kobayashi-Conway. De #8 kwam overigens amper aan rijden toe, maar gezien er maar vijf wagens in Hypercar zijn, mag iedereen morgen weer aan de slag.

In LMP2 vaardigt WRT twee wagens af, de #31 en de #41, de beide wagens ingeschreven in het FIA WEC. De derde wagen, met onder meer Dries Vanthoor strandde op een tiende stek en dus kent de Limburger zijn startplek al. Verder zien we nog de #38 Jota Oreca 07, de #9 Prema en de beide United Autosports USA bolides. DKR Engineering, met Jean Glorieux start zaterdag als 20ste in LMP2.

In GTE Pro mag één auto niet naar de Hyperpole, met name de Ferrari van Riley Motorsports. Laurens Vanthoor was voorlopig de snelste in zijn klasse, maar zoals we al aangaven, hebben de tijden van vandaag geen enkele invloed op de strijd om de polepositie morgen. Ferrari, Corvette en Porsche hebben dus ieder twee ijzers in het vuur.

In GTE Am zien we morgen drie Ferrari 488 GTE Evo, twee Aston Martin Vantage AMR en dus nog één Porsche. Sarah Bovy is alvast bij de gelukkigen. Alessio Picariello (Hardpoint Porsche 911 RSR) start als elfde, Jan Heylen (Dempsey-Proton Porsche 911 RSR) doet het als achttiende.

Noteren we dat alle resultaten onder voorbehoud zijn tot controle van de track limits…

De deelnmers aan de Hyperpole morgen, donderdag om 20u00:

Hypercar

# 7 Toyota Gazoo Racing – Toyota GR010 Hybrid – Conway-Kobayashi-López

#708 Glickenhaus Racing – Glickenhaus 007 LMH – Pla-Dumas-Derani

#709 Glickenhaus Racing – Glickenhaus 007 LMH – Briscoe-Westbrook-Mailleux

#36 Alpine Elf Team – Alpine A480 Gibson – Negraõ-Lapierre-Vaxiviere

#8 Toyota Gazoo Racing – Toyota GR010 Hybrid – Buemi-Hartley-Hirakawa

LMP2

#31 WRT – Oreca 07-Gibson – Geleal-Frijns-Rast

#38 Jota – Oreca 07-Gibson – González-Felix Da Costa-Stevens

#41 Realteam by WRT – Oreca 07-Gibson – Andrade-Habsburg-Nato

#23 United Autosport USA – Oreca 07-Gibson – Lynn-Jarvis-Pierson

#22 United Autosport USA – Oreca 07-Gibson – Hanson-Albuquerque-Owen

#9 Prema Orlen Team – Oreca 07-Gibson – Kubica-Delétraz-Colombo

LM GTE Pro

#92 Porsche GT Team – Porsche 911 RSR-19 – Christensen-Estre-Vanthoor

#63 Corvette Racing – Chevrolet Corvette C8.R – Garcia-Taylor-Catsburg

#91 Porsche GT Team – Porsche 911 RSR-19 – Bruni-Lietz-Makowiecki

#64 Corvette Racing – Chevrolet Corvette C8.R – Milner-Tandy-Sims

#51 AF Corse – Ferrari 488 GTE Evo – Pier Guidi-Calado-Serra

#52 AF Corse – Ferrari 488 GTE Evo – Molina-Fuoco-Rigon

LM GTE Am

#98 Northwest AMR – Aston Martin Vantage AMR – Dalla Lana-Pittard-Thiim

#57 Kessel Racing – Ferrari 488 GTE Evo – Kimura-Schandorff-Jensen

#54 AF Corse – Ferrari 488 GTE Evo – Flohr-Castellacci-Cassidy

#85 Iron Dames – Ferrari 488 GTE Evo – Frey-Gatting-Bovy

#77 Dempsey-Proton Racing – Porsche 911 RSR-19 – Ried-Priaulx-Tincknell

#61 AF Corse – Ferrari 488 GTE Evo – Prette-Grunewald-Abril

error: Alert: Content is protected !!