Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: Sarah Bovy beleeft seizoen van haar dromen

Le Mans 24: Sarah Bovy beleeft seizoen van haar dromen

De 33-jarige Ukkelse Sarah Bovy staat voor de tweede maal in haar leven aan de start van de 24 uur van Le Mans. Drie andere Belgische vrouwen raceten voor haar in Le Mans, met name Christine Beckers, Yvette Fontaine en uiteraard Vanina Ickx. Bovy komt in Le Mans uit voor Iron Dames, samen met de Deense Michelle Gatting en de Zwitserse Rahel Frey, met haar vijfde start de meest succesvolle, nog actieve vrouw in Le Mans. 64 vrouwen namen ooit de start in Le Mans, waaronder dus Bovy.

Ik blijf het onwaarschijnlijk vinden wat me nu overkomt”, lacht Sarah Bovy tijdens het begin van het interview met Autosportwereld.be. “Ik ben met Iron Dames in een prachtig project terecht gekomen en geniet van ieder moment dat ik hier rijd. Ik leef nu ook echt alsof ik professioneel rijder ben, met fysieke en mentale voorbereidingen op maat, want dat is met een driedubbel programma zeker nodig. Anderzijds ik kan nog niet van de autosport leven, wat maakt dat ik dit drukke programma ook nog combineer met andere opdrachten”, Bovy rijdt immers niet alleen de 24 uur van Le Mans en het FIA WEC, ze komt met hetzelfde team ook uit in de Le Mans Series en de GT World Europe Endurance, waar ze afgelopen zaterdag in Paul Ricard nog op het podium in haar categorie stond. “Op het einde van 2021 dacht ik aan een dubbelprogramma, de aankondiging van het drievoudige programma was een soort vroegtijdig kerstgeschenk. Ondertussen werk ik vaak raceweekend na raceweekend af, en als ik een weekend niet race, begin ik het al te missen.”

Vier vrouwen

Sarah Bovy komt met haar tweede deelname op gelijke hoogte met een andere Belgische, Yvette Fontaine, terwijl Christine Beckers er vier telt en Vanina Ickx met zeven starts op de tweede plaats van alle vrouwen in Le Mans prijkt, drie eenheden achter de Française Anne-Charlotte Verney.

Eén keer deelnemen was al fantastisch, tweemaal is onwaarschijnlijk en wie weet wat de toekomst brengt. Al probeer ik werkelijk zoveel mogelijk in het heden te leven en ervan te genieten. We starten echter niet zonder ambitie, want met het trio dat we vormen en de kwaliteiten van het team en de Ferrari 488 GTE Evo moet een top 5 er zeker inzitten, al is in deze race niets te voorspellen.”

Sarah Bovy rijdt met dezelfde teamgenoten later deze zomer ook de 24 uur van Spa.

error: Alert: Content is protected !!