Home > VAS > Rallysprint > VAS: Rally van Wervik wordt nieuw duel Vanneste-Verstappen

VAS: Rally van Wervik wordt nieuw duel Vanneste-Verstappen

Na twee jaar afwezigheid kan Scuderica Vervica eindelijk weer de Rally van Wervik organiseren, de 46ste al met die naam en het wordt een geheel hertekende rally waarbij aan parcours en timing danig gesleuteld werd.

Er komt een nieuwe proef op Geluwe, 16 km lang, terwijl de vlak bij elkaar gelegen klassementsproeven van Wervik en Kruiseke, elk een goede 9 kilometer lang, zonder twijfel het tempo van de wedstrijd naar boven zullen krikken. De drie KP’s kunnen worden afgewerkt in goed 40 minuten! Dit laat toe om het totaal aantal wedstrijdkilometers te verhogen en een timing op te stellen van viermaal drie proeven, voor een totaal van 12 KP’s.

De deelnemers dan. Daar moeten we wel, zeker na wat we onlangs gezien hebben, ex-F1 rijder Jos Verstappen en de DG Sport Citroën C3 rally2 rekenen tot de absolute favorieten, al is ook weer zijn gedoodverfde tegen stander Davy Vanneste met co Kris D’Alleine aanwezig met een Citroën C3 Rally2 zusterwagen. Kan veteraan Patrick Snijers, ingeschreven met Porsche 997 GT3, hen iets in de weg leggen? De heren zullen vooral ook de Historic toppers in het oog moeten houden. Dit zijn Paul Lietaer op de Ascona 400 en een horde aan krachtige en goed bemande BMW M3’s met o.a. Pieter-Jan Maeyaert, Cedriek Merlevede, Christophe Merlevede en uiteraard Bjorn Syx! Maar dan is er ook nog de Ford Fiesta R5 van John Reddington terwijl het onduidelijk is wat Pierre Davroux, bijgestaan door Kurt Deklerk, vermag met zijn Skoda Fabia R5. Waarschijnlijk doen we met deze prognose nog een aantal lokale specialisten onrecht aan en bovendien kunnen er zich in extremis nog laattijdige inschrijvingen bijvoegen.

Alles staat klaar om de fans en toeschouwers te onthalen in het rallycentrum in de basisschool “De Graankorrel”, met rallypodium, live timing en rally radio. Nu nog gunstig weer en het plaatje is compleet…

error: Alert: Content is protected !!