Home > Circuit > Le Mans 24: Lamborghini in zee met Ligier

Le Mans 24: Lamborghini in zee met Ligier

Lamborghini zal voor het chassis zijn LMDh-wagen beroep doen op de technische expertise van Ligier Automotive. De Lamborghini LMDh zien we normaal vanaf 2024 in het FIA WEC en IMSA. Ligier heeft recente ervaring in LMP2 en LMP3 met de JS P2 en JS P3, maar was ook partner van Nissan in de DPi-klasse van IMSA. In 2018 won een Nissan Onroak DPi de 12 uur van Sebring. De Amerikaanse uitvalbasis van Ligier zal zeker ook een rol hebben gespeeld in de keuze van Lamborghini.

(Foto: © Ligier Automotive)

“We zijn zeer fier dat Lamborghini Ligier Automotive koos voor zijn LMDh-programma.”, vertelt Jacques Nicolet, voorzitter van Ligier Automotive. “We zijn elk in onze domeinen ondernemingen op mensenmaat gebleven, waarbij het voor onze medewerkers de absolute prioriteit is om bepaalde doelstellingen in een recordtijd te bereiken. Ligier is een jong bedrijf en deze beslissing van Lamborghini eert ons en bevestigt onze strategische keuzes in Frankrijk en in de Verenigde Staten.”

“We zijn blij om de technische samenwerking met Ligier voor LMDh aan te kondigen.”, vertelt Giorgio Sanna, hoofd van de motorsportafdeling van Lamborghini. “Zoals bij Lamborghini Squadra Corse, hebben we in Magny-Cours een jong, competent en gemotiveerd team gevonden. We hebben reeds het gevoel om één ploeg te vormen en we kijken ernaar uit om toekomstige uitdagingen samen aan te gaan.”

error: Alert: Content is protected !!