Home > Circuit > FFSC: Tom Feyaerts opnieuw aan de start!

FFSC: Tom Feyaerts opnieuw aan de start!

Tijdens de Voorjaarsraces ontbrak zijn naam nog op de startgrid, maar voor de Zolder Superprix is Tom Feyaerts opnieuw van de partij en begint hij aldus aan wat zijn vierde seizoen wordt in de Ford Fiesta Sprint Cup!

(persbericht)

Zegt Tom Feyaerts: “Op basis van onze ervaring in 2021 met het runnen van drie auto’s, waren we vastbesloten om zulke zware opdracht niet meer te herhalen. Met Van Lil kwamen we snel tot een akkoord en omdat het wachten was op de beslissing van de entourage van Junior Planckaert of hij al dan niet bijtekende voor de Ford Fiesta Sprint Cup en dus de komst van een tweede auto binnen de structuur van FordStore Feyaerts, besloot ik mijn race-activiteiten on hold te zetten. Van zodra duidelijk werd dat de #11 op stal zou blijven staan, is de race-microbe evenwel beginnen kriebelen!

Uiteraard was Tom Feyaerts als teambaas van de partij op Circuit Zandvoort en het is daar dat hij al liet verstaan dat hij de helm van de haak wou nemen.

Het doen en laten daar van Geoffrey Vanspringel en debutant Benjamin Abeloos heeft mij extra getriggerd,” lacht hij. “Tot hiertoe kennen we als Ford-verdeler een mooie strijd in het Ford Dealer Team Championship, waarin we het opnemen tegen onze collega’s-concurrenten, maar nu is er ook een gevecht om de eer tussen rijders die rechtstreeks gelinkt zijn aan een Ford-garage en dat is een extra motivatie om het op de piste tegen hen op te nemen. Ja, het wrong toch een beetje dat ik aan de zijkant toekeek, terwijl Geoffrey en Benjamin passeerden!”

Net zoals het geval was met de familie Longin en Kenny Herremans, is Giovanni Van Lil op zijn beurt bij FordStore Feyaerts de kopman en speelt Tom, bewust, de tweede viool.

Sinds mijn allereerste race – voor de finale op TT Circuit Assen in 2018 was Longin niet vrij en mocht ik éénmalig invallen – heb ik veel bijgeleerd! Ik ken de knepen van het vak, maar voor mij is racen in de eerste plaats amusement. Ik heb geen enkele ambitie om een plek op te eisen in de kopgroep. Niettemin hoop ik in het middenveld mijn mannetje te kunnen staan en ter voorbereiding van mijn come-back heb ik op Circuit Zolder zo’n volle twee uur testgereden en dat volstond om alle automatismen terug te vinden.”

Aandachtige toeschouwers zullen tijdens de komende Zolder Superprix in het bonte Belgisch-Nederlandse startveld de ondertussen vertrouwde gele Fiesta terug zien evolueren, maar met achter het stuur Tom Feyaerts en niét de BV!

error: Alert: Content is protected !!