Home > Rally > ERC > ERC Polen: grote strijd wacht de ERC-leider Llarena

ERC Polen: grote strijd wacht de ERC-leider Llarena

Efrén Llarena zal het zwaar te verduren krijgen als hij deze week, 11 en 12 juni, zijn FIA European Rally Championship (ERC) voorsprong wil vergroten tijdens de 78ste Rally van Polen in Orlen. De rijder van het team MRF Tyres met een Škoda Fabia Rally2 Evo heeft een voorsprong van vijf punten op zijn naaste uitdager Nil Solans, die de vorige ronde op Rally Islas Canarias won. Er zijn heel wat rijders in het kampioenschap, plus een aantal nieuwe en terugkerende namen, die het Llarena zullen moeilijk maken en zullen strijden voor de overwinning.

Onder hen zijn lokale held Miko Marczyk, die vorig jaar als derde eindigde in het kampioenschap met een Skoda Fabia Rally2, en voormalig FIA Junior WRC-kampioen Tom Kristensson in een Hyundai i20 Rally2. Filip Mareš, de ERC1 Junior-kampioen van 2019, maakt ook zijn eerste start van het seizoen in een Škoda. “Er zullen veel Poolse rijders zijn en ze zullen erg snel zijn”, mijmerde Llarena. “Miko Marczyk heeft vorig jaar een geweldige rally gereden en eindigde als derde algemeen, maar er zijn ook jongens als Tom Kristensson en Filip Mareš die zullen pushen, dus ik denk dat de strijd om het podium erg zwaar zal zijn. Op dit moment denken we niet te veel aan het kampioenschap. We doen het gewoon stap voor stap, rally voor rally. We zullen zeker vechten en ik hoop dat we het tempo voor het podium kunnen hebben”, voegde hij eraan toe.

De rally begint op vrijdagavond in Mikołajki. Er wordt twee dagen gereden op snelle grindwegen met veel lastige toppen en sprongen. De veertien proeven zijn samen goed voor 188,10 km. (Foto ©: FIA ERC)

error: Alert: Content is protected !!