Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: razend druk

De autosport dit weekend: razend druk

Dit weekend wordt een enorm druk autosportweekend, met heel wat grote en hele grote evenementen, maar evengoed nationale autosport.

Foto: © Brecht Decancq

Starten doen we uiteraard in Le Mans met de 90ste editie van de grootste race ter wereld, waaraan ook zes Belgen deelnemen: Jan Heylen, de broers Laurens en Dries Vanthoor, Jean Glorieux, Sarah Bovy en Alessio Picariello. In de Le Mans Cup, de race voor de Ligier Cup en de Porsche Challenge vinden we nog landgenoten, waar we later deze week aandacht voor zullen hebben.

Fans van F1, maar ook van F2, kunnen hun hart ophalen met de GP F1 van Baku. De vraag is of Sergio Perez binnen Red Bull op een correcte manier zal behandeld worden of weer plaats moet maken voor Max Verstappen nu hij de Nederlander stilaan onder druk begint te zetten. Nog eenzitters zijn er in Road America met de IndyCar Series en er is Spaanse F4 met Jef Machiels in Valencia.

Nog internationaal zijn er manches van WTCR – met Gilles Magnus en Comtoyou Racing – en ETCR – met Maxime Martin en Alfa – op de Hungaroring en Euro Nascar in Brands-Hatch met Marc Goossens.

In eigen land kan u naar de Superprix op Circuit Zolder, met manches voor de Fiesta Sprint Cup, de BMW M2 Cup, de Mazda MX-5 Cup en uiteraard de Supercar Challenge. De Porsche Carrera Cup Benelux werkt in Zolder zijn tweede meeting af, de laatste meteen op Belgische bodem.

Wie van rally houdt kan zijn hart ophalen in Polen, met een manche voor het FIA ERC of in Wervik waar de VAS-proef op het menu staat.

error: Alert: Content is protected !!