Home > Circuit > Belcar Magny-Cours: pech voor Christoff Corten

Belcar Magny-Cours: pech voor Christoff Corten

De tweede race van zowel het Belcar Endurance Championship als de Porsche Endurance Trophy Benelux vonden plaats op de voormalige F1-omloop van Magny-Cours in Frankrijk. Voor Russell Racing by NGT Racing was het een kans op revanche na de opener van het seizoen op Circuit Zolder. Op het programma stond een race van 180 minuten onder een heerlijke zomerzon, met in de Porsche 992 GT3 Cup naast Christoff Corten en Hans Thiers ook de vicekampioen uit de Porsche Carrera Cup Benelux, Glenn van Parijs. Het trio reed een degelijke wedstrijd, maar een race-incident in de tweede helft van de race maakte dat er niet meer inzat dat een vijfde plaats in de Porsche Endurance Trophy Benelux en een zevende stek in het nationale uithoudingskampioenschap Belcar. De volgende afspraak van de beide kampioenschappen is op 16 en 17 juli op het circuit van Spa-Francorchamps. 

Frankrijk was de plaats van afspraak voor de tweede, drie uur durende race van het Belcar Endurance Championship en de Porsche Endurance Trophy Benelux. Christoff Corten reisde naar het circuit af dat voor hem een nieuwe omloop in zijn racecarrière was, “een circuit dat echt wel leuk om te rijden is, met lange bochten en uitdagende stukken. Het is niet echt vlakbij, maar een nieuwe omloop is altijd leuk.” 

De Porsche 992 GT3 Cup was weer als nieuw en de wedstrijd verliep in de aanvangsfase goed. 

“De Porsche deed het inderdaad prima en ik zat goed in mijn ritme toen ik het stuur aan Glenn heb overgegeven, die meteen ook deed wat we van hem verwacht hadden. Echter Glenn raakte in een aanrijding betrokken en dat heeft ons de nodige tijd gekost, wat ons van een beter resultaat weghield. Het is des te meer jammer omdat de strategie goed zat, onze wagen echt top was en de pitstops prima werden uitgevoerd. Na Zolder, ben ik uiteraard een beetje ontgoocheld, maar dat is sport en wij gaan in Francorchamps op 16 en 17 juli en zeker tijdens de 24 uur van Zolder, midden augustus absoluut laten zien dat wij wel vooraan kunnen scoren. Ons team gelooft erin en we vormen een hecht geheel dus onze resultaten komen nog, daar ben ik van overtuigd. Dat is ook waarom sport op dit niveau zo belangrijk is en evengoed een band met ondernemen heeft, want ook daar is het niet altijd even makkelijk en moet je naar de volgende uitdaging kijken.” 

Christoff Corten heeft nu een dikke maand de tijd om zich op die volgende race voor te bereiden en alle fans zijn meer dan welkom op het circuit in de Ardennen!

error: Alert: Content is protected !!