Home > Circuit > In een notendop: Indycar – F4 – FRECA

In een notendop: Indycar – F4 – FRECA

  • Indycar – Het was Will Power (Penske Dallara-Chevy) die in Detroit won, in wat de laatste wedstrijd werd op het gekende “Belle Isle” circuit. Power ging er voor aan Alexander Rossi (Andretti Dallara-Honda) en Scott Dixon (Ganassi Dallara-Honda). Poleman Josef Newgarden (Penske Dallara-Chevy) strandde aan de voet van het podium. Will Power is nu de nieuwe leider in het kampioenschap, voor Marcus Ericsson.
  • FRECA – Op Paul Ricard was de Formula Regional aan de slag. In de eerste race van het weekend aldaar griste Paul Aron nog de zege uit handen van zijn Prema teamgenoot Dino Beganovic na een woelige en bewogen race. Michael Belov (MP Motorsport) klom mee op het podium. De tweede race was dan voor Gabriele Minì (ART) die Dino Beganovic en Kas Haverkort (Van Amersfoort) afhield. Na de wedstrijd werd Beganovic echter gediskwalificeerd voor een technische inbreuk en hij verliest zo een derde plaats en kostbare punten. Erger nog, zijn diskwalificatie liet toe aan Haverkort om de tweede plaats te pakken en aan Paul Aron om op het podium te klimmen. In het kampioenschap blijft Beganovic (147 punten) aan de leiding, maar Minì (102) nadert. David (94) en Aron (88) volgen in de tussenstand.
  • F4 Italië – Het Italiaanse Formule 4 kampioenschap reed op de omloop van Misano. Drie races werden er afgewerkt en de zeges gingen naar titelrivalen Andrea Antonelli (Prema), in race een en twee, en zijn Prema teamgenoot Rafael Camara (race drie). Bij de Belgen liet Maya Weug zich met de Iron Lynx opvallen met een mooie klasseringen: een zevende plaats in de eerste race, elfde in race twee en dan weer achtste in de derde race. Onze andere landgenoot Jules Castro haalde voor Van Amersfoort Racing een achttiende en een 29ste plaats. In de afsluitende race moest hij opgeven. In de tussenstand blijft Camara (102 punten) aan de leiding voor Dunne (79) en Antonelli (69).

foto: ©acisport.it

error: Alert: Content is protected !!