Home > #Hoofdnieuws > Belcar Magny-Cours: Lamborghini in extremis naar winst

Belcar Magny-Cours: Lamborghini in extremis naar winst

In Magny-Cours hebben Brent Verheyen en Cedric Wauters een bijzonder spannende tweede manche van het Belcar Endurance Championship gewonnen. In de Totaalplan Racing Lamborghini was het tweetal nipt sneller dan de PK Carsport Audi GT2 van Loning-Longin-Guelinckx, terwijl de Belgium Racing Porsche 992 GT3 Cup van Derdaele-Cools als derde over de meet kwam en dat op minder dan 20 seconden van de winnaars. PK Carsport blijft wel leider in het nationale uithoudingskampioenschap.

In een race die bol stond van de incidenten, viel de beslissing in de allerlaatste ronde. Problemen bij pitstops, bestraffingen en lekke banden, naast aanrijdingen en een safety car: het stond allemaal op het programma van deze spannende wedstrijd en dat voor zowat alle teams. Uiteindelijk pakte Totaalplan Racing de eerste algemene zege van het team en de formatie met de Lamborghini komt zo opnieuw in de running voor de titel.

Mario Martlé: “Wat een schitterende dag voor het team, na een race die ook voor ons niet altijd even makkelijk was. Ik wil iedereen bedanken voor deze prestatie en dit geeft goede moed voor de rest van het seizoen.”

Q1 Trackracing (Lauryssen-Teunkens) en Belgium Racing (Wauters-Wauters) maakten de top 5 volledig, terwijl de zege in GTB was weggelegd voor de Tip Top Rent Porsche Cayman van Peters-Gulicher. Stevens Motorsport (Stevens-Stevens) met een BMW M2 en Simtag racing (Lammens-Steegmans-Sterken) met een BMW 325i wonnen de strijd in TA en TB.

De volgende afspraak van het Belcar Endurance Championship is op 16 en 17 juli in Spa-Francorchamps.

error: Alert: Content is protected !!