Home > Circuit > 24 uur van Fuji: winst voor Nissan

24 uur van Fuji: winst voor Nissan

Vorig weekend werd op het circuit van Fuji een 24 uursrace gehouden als onderdeel van de Japanse Super Taikyu Series. In een bont gezelschap bestaande uit o.a. GT3, GT4, TCR wagens, maar ook kleinere auto’s zoals de Honda FIT was het de Nissan GT-R Nismo GT3 van Helm Motorsport in handen van Toriba-Hiraki-Hiraki-Thong die won voor de Grid Motorsport Mercedes-AMG GT3 van het kwartet Berry-Takagi-Kurosawa-Yamawaki.

(Foto’s: © Toyota Gazoo Racing)

De Super Taikyu Series bieden met de klasse ST-Q ook een mogelijkheid aan constructeurs om wagens die nog in ontwikkeling zijn in wedstrijdomstandigheden uit te testen. Een echt rijdend laboratorium zeg maar, en wat te vergelijken met de “Garage 56” in Le Mans. Toyota kwam hierin, net zoals vorig jaar, met een Corolla aan de start die op waterstof reed. Andere wagens in deze categorie waren een Toyota GR86, een Subaru BRZ en een Nissan Z die synthetische brandstoffen gebruikten en een Mazda 2 op biobrandstof. Aan boord van de ORC Rookie GR Corolla H2 Concept zagen we o.a. voormalig Super Formula en Super GT kampioen Hiroaki Ishiura en Jari-Matti Latvala

error: Alert: Content is protected !!