Home > #Hoofdnieuws > WRC Italië: Tänak op weg naar de zege, Neuville wint klassementsproef

WRC Italië: Tänak op weg naar de zege, Neuville wint klassementsproef

Foto ©: Hyundai

De Rally van Italië zit er bijna op. Ott Tänak (Hyundai) lijkt op weg naar de zege en zette dat nog eens extra in de verf met een zege in een klassementsproef. Thierry Neuville doet niet meer mee voor de punten na zijn opgave op zatedag, maar onze landgenoot won wel KP19.

In de eerste klassementsproef op zondag was het opnieuw Ott Tänak die de snelste tijd neerzette. De Est was bijna twee seconden sneller dan Esapekka Lappi (Toyota), die na zijn crash op zaterdag voor het plezier rijdt. Craig Breen (Ford) werd derde en staat nog wat steviger op de tweede plaats. Ook Thierry Neuville (Hyundai) was weer van de partij, maar onze landgenoot verloor heel wat tijd.

In de tweede klassementsproef, van Sassari naar Argentiera, was Neuville de snelste. De Hyundai-rijder doet niet meer mee voor de punten na zijn opgave op zaterdag, maar toch sterk van Neuville. “Het is hier zo los in vergelijking met voorgaande jaren. Het wordt moeilijk voor de Power Stage, maar we gaan proberen of we wat punten kunnen pakken uit een moeilijk weekend“, vertelde Neuville. Elfyn Evans (Toyota) werd tweede en Esapekka Lappi derde. De top drie in Italië pakt weinig risico’s op de moeilijke ondergrond in Sardinië, om zo hun plek niet te verliezen.

In de WRC2 Masters lijken Freddy Loix en Pieter Tsjoen op weg naar de zege. Het duo van Skoda heeft meer dan vijf minuten voorsprong op eerste achtervolgers Jourdan Serderidis en Fred Miclotte (Skoda). In de WRC2 is het iets spannender, maar ook daar lijkt het dat Nikolay Gryazin (Skoda) zal winnen in Italië. De Rus heeft iets minder dan een halve minuut voorsprong op Jan Solans (Citroën). In RC4 ziet het ernaar uit dat twee Belgen zullen winnen in Italië. Timothy Van Parijs en Kurt Heyndrickx (Renault) hebben meer dan twee minuten voorsprong op de eerste achtervolgers.

error: Alert: Content is protected !!