Home > #Hoofdnieuws > WRC Italië: reacties na de rally

WRC Italië: reacties na de rally

Foto ©: WRC

De Rally van Italië zit erop. Het was een bewogen rally die de Est Ott Tänak (Hyundai) won. Thierry Neuville (Hyundai) kreeg al vroeg pech en eindigde pas al negende. Hier is wat zij en de andere rijders denken van het afgelopen weekend.

Ott Tänak – “Het is heel uitdagend geweest, vooral sinds het begin van deze hybride generatie. We zijn zeker erg blij, vooral voor de monteurs – ze hebben het hele afgelopen jaar en het begin van dit jaar een ongelooflijke inspanning geleverd. Deze rally was niet makkelijk en ze hebben goed werk verricht om de auto aan de praat te houden.”

Thierry Neuville – “Wat had kunnen zijn is voor de laatste vijf rallies al. Het is echt teleurstellend, maar we geven niet op. We rijden best vaak op de limiet, maar gisteren miste ik wat concentratie. Aan het eind hebben we gedaan wat we konden, maar we moeten alles bij elkaar krijgen om competitief te zijn en tot nu toe is dat niet het geval.”

Craig Breen “Ik ben opgewonden. Het was een heel goed weekend en we beginnen onze draai te vinden. De auto wordt beter en beter – het heeft wat tijd gekost, maar het is fantastisch.”

Dani Sordo – “Ik ben niet echt gelukkig. Ik had graag meer met Craig willen vechten, maar hij had een geweldige snelheid en we worstelden met wat problemen. Ik wilde geen fouten maken voor het team en ik ben hier om de punten mee naar huis te nemen.”

Pierre-Louis Loubet – “Het is best goed. Ik had een goed gevoel in de auto, dus dank aan het team voor deze geweldige auto. Ze hebben een geweldige auto neergezet en iedereen om me heen bleef in me geloven. Ik hoop dat we zo door zullen gaan.”

Kalle Rovanperä“Het belangrijkste is zeker dat we meer punten hebben dan Thierry. Dit was een lastige etappe – ik kon niet meer doen met de auto en ik was er de hele tijd zo mee aan het vechten. Hij schopte me vaak uit de pits, dus geen leuke etappe.”

Takamoto Katsuta – “Het is een heel zwaar weekend geweest. Veel dingen waren erg uitdagend dus ik ben best blij om hier te zijn. Gisteren hadden we problemen maar we hebben het overleefd en nu kunnen we met meer vertrouwen verder. Ik moet nog veel dingen leren maar ik ben er vrij zeker van dat we ons kunnen verbeteren.”

Gus Greensmith – “Vandaag hebben we een paar goede stappen gezet, maar over het algemeen was het een teleurstellend weekend. Ik ben ook teleurgesteld in mezelf voor de opmerkingen die ik maakte na KP1 – ze waren irrationeel en oneerlijk. We doen dit als onderdeel van een team en dat heb ik donderdagmiddag zeker niet laten zien.”

Elfyn Evans – “Het was weer een moeilijk weekend. Er zijn ook positieve punten – ik denk dat de prestaties er zijn – maar het is moeilijk om op dit moment weer met zo weinig punten weg te komen.”

Esapekka Lappi – “We mogen trots zijn dat ons tempo op elke ondergrond goed is geweest, we moeten het alleen samen doen. Het was een domme fout in Kroatië, maar gisteren had ik misschien een beetje pech. Ik had een grote push hier, maar er was veel onderstuur met de zachte banden.”

error: Alert: Content is protected !!