Home > Moto > Internationaal > MotoGP Barcelona: Quartararo ongenaakbaar

MotoGP Barcelona: Quartararo ongenaakbaar

De wedstrijd op Barcelona werd een masterclass van Fabio Quartararo en zijn Yamaha fabrieksmachine. De Fransman diept zijn voorsprong in het WK verder uit en profiteert van de pech en de fouten van zijn tegenstanders.

foto: ©motogp.com

Fabio Quartararo kende een boerenrace. Hij nam de perfecte start, verschalkte poleman Aleix Espargaro en de Aprilia door binnenkant bocht 1 te snijden en zo de leiding te nemen. Daarna diepte de Fransman de kloof steeds verder uit en zag zijn rechtstreekse concurrenten allemaal in de fout gaan.

Het begon bij de start waar de Japanner Nakagami de controle verloor over de LCR klanten-Honda en in zijn val met een carambole ook Bagnaia (Ducati) en Rins (Suzuki) mee nam. Voor Bagnaia betekende dat een serieuze streep door de rekening van zijn kampioenschapskansen. En voor Quartararo bleef het maar doorgaan. Terwijl hij verder en verder uitliep, zag hij concurrent Di Gianantonio (Gresini Ducati) tegen de vlakte gaan. De klap op de vuurpijl kwam in de voorlaatste ronde van de race toen achtervolger en titelpretendent Aleix Espargaro met de Aprilia plots vaart minderde…tot duidelijk werd dat Aleix dacht dat de wedstrijd al was afgelopen. Ongezien in de topklasse en het kostte de Spanjaard een quasi zekere tweede plaats. Quartararo winnaar dus, voor het Pramac Ducati duo Jorge Martin en Johann Zarco. Quartararo gaat naar de volgende race op de Sachsenring in Duitsland met een mooie voorsprong in het WK.

In Moto2 was er ook drama toen de leider van de race, Joe Roberts, met de Italtrans machine op zijn eentje in de gravel reed. Dat gaf aanleiding tot een mooi duel tussen Aron Canet (Flexbox HP40) en Celestino Vietti (VR46 Mooney). Vietti haalde het met een gedurfd maneuver en houdt de leiding in handen in de tussenstand. Onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP) moest knokken in de gevechten in het peloton en strandde op een zeventiende plaats.

In Moto3 was Izan Guevara (Valresa GASGAS Aspar Team) een klasse te sterk voor de concurrentie waar leider Dennis Foggia (Leopard) moest opgeven met technische problemen. David Muñoz (BOE Motorsports) en Tatsuki Suzuki (Leopard Racing) vervolledigden het podium.

error: Alert: Content is protected !!