Home > Circuit > Le Mans 24: Toyota vooraan tijdens eerste trainingssessie testdag

Le Mans 24: Toyota vooraan tijdens eerste trainingssessie testdag

De #7 Toyota GR010 Hybrid van het kwartet Conway-Kobayashi-Lopez-Hirakawa was tijdens de voormiddagsessie van vier uur het snelst. De Japanse bolide had met een rondetijd van 3:31.626 een tiende voorsprong op de Glickenhaus 007 LMH van Romain Dumas.

(Foto: © Toyota Gazoo Racing)

In LMP2 was de #38 Jota van Gonzalez-Da Costa-Stevens bovenaan te vinden. DKR Engineering, met o.a. Jean Glorieux, was bij zijn debuut in LMP2 achttiende. Dries Vanthoor, Rolf Ineichen en René Rast (Team WRT) reden de 26ste chrono.

Corvette Racing ging met beide C8.R aan kop in GTE Pro, met de #64 voor de #63. De derde plaats werd ingenomen door de #91 van Porsche GT Team. Laurens Vanthoor was met teamgenoten Estre en Christensen vijfde in de #92 Porsche 911 RSR-19.

In GTE Am vonden we de #85 Iron Lynx Ferrari 488 GTE Evo van Sarah Bovy, Michelle Gatting en Rahel Frey bovenaan. De dames, die gisteren nog een mooie prestatie tijdens de 1000km van Paul Ricard lieten optekenen, waren met een chrono van 3:55.678 een tiende sneller dan Alessio Picariello in de Porsche 911 RSR-19 van Hardpoint Motorsport. De derde plaats in deze categorie ging naar de Kessel Racing Ferrari van Kimura-Schandorff-Jensen. Jan Heylen, die gisterenavond nog een IMSA-wedstrijd in Detroit afwerkte, kwam nog niet met de Dempsey-Proton Racing Porsche in actie.

error: Alert: Content is protected !!