Home > Circuit > IMSA – Bourdais-van der Zande van start tot finish

IMSA – Bourdais-van der Zande van start tot finish

Na een spannende wedstrijd op het circuit van Belle Isle wisten Sébastien Bourdais en Renger van der Zande, met een Cadillac DPi van Chip Ganassi Racing, hun polepositie om te zetten in een overwinning. De top vier eindigde binnen twee seconden van de winnaars, met Blomqvist-Jarvis (Meyer Shank Racing – Acura) op twee en Lynn-Bamber (Chip Ganassi Racing – Cadillac) op drie.

(Foto: © IMSA)

Ondanks de geringe voorsprong controleerden Bourdais en van der Zande vooraan de wedstrijd. Achter hen zagen we voor de derde plaats een soms viriele strijd tussen de #02 Chip Ganassi Racing Cadillac van Earl Bamber en de Action Express Cadillac van Pipo Derani. Pla-Derani kwamen als vierde over de meet, maar werden na de wedstrijd door een penalty teruggezet naar de zesde positie.

Jan Heylen werd met de Wright Motorsports Porsche zevende in GTD. Deze GT-klasse werd gewonnen door Kirkwood-Barnicoat in een Lexus RC F GT3 van Vasser Sullivan. Ryan Hardwick, de teamgenoot van Jan, vertrok als tiende. Onze landgenoot kon de achterstand op de kopgroep niet dichten en besloot een eenzame wedstrijd, zonder neutralisaties, als zevende. In de strijd om de titel blijven Heylen-Hardwick tweede, nu met 33 punten achterstand op Stevan McAleer (Team Korthoff Motorsports – Mercedes)

error: Alert: Content is protected !!