Home > Moto > Internationaal > FIM EWC Spa: klassement Spa 24H Motos door elkaar geschud in de nacht

FIM EWC Spa: klassement Spa 24H Motos door elkaar geschud in de nacht

Alle drama scheen in de nacht te komen voor de leidende teams in de 24H Spa Motos, en in tegenstelling tot wat werd gevreesd was de regen niet de oorzaak.

Bij het vallen van de duisternis was er nog niets aan de hand. De SERT Suzuki, met onze landgenoot Xavier Siméon leidde probleemloos de wedstrijd en pakte ook de punten op de acht uren van de wedstrijd. De FCC Honda France volgde met de “Belgische” BMW op de derde plaats. Maar na tien uur wedstrijd diende Guintoli binnen te komen voor de vervanging van de koppeling en versnellingsbak, een interventie die de leidende Suzuki 25 minuten kostte. Zij zagen hun kansen op de zege, en wellicht ook het podium, vervliegen.

De FCC Honda machine nam dan over aan de kop maar net voor de kaap van de zestien uren race, brak de ketting en moest Gino Rea de motor terug duwen naar de pits.

Dat betekent dat bij het ochtendgloren het door onze landgenoot Werner Daemen geleide BMW Motorrad team de wedstrijd nu leidt. Zij pakten ook de punten van het zestiende uur. Met straks nog vier uren race te gaan lijkt de BMW op weg naar de zege.

Iedereen houdt nu het hart vast voor de aangekondigde onweersbuien die tegen de middag zouden moeten aankomen. Voor de hele provincie Luik werd een onweerswaarschuwing afgekondigd.

error: Alert: Content is protected !!