Home > F1 > F1: Williams vindt dat Nyck de Vries een plaats in de Formule 1 verdient

F1: Williams vindt dat Nyck de Vries een plaats in de Formule 1 verdient

Foto: Williams/Bron: Autohebdo

Williams was tevreden over het werk van Nyck de Vries tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Spanje. Volgens Performance Director Dave Robson is de Nederlander een van de rijders die op de shortlist staat voor een zitje in de Formule 1 volgend jaar.

De Vries, teamgenoot van Stoffel Vandoorne in de Formule E bij Mercedes-Benz EQ, won in 2021 het Formule E-kampioenschap. De Nederlander rijdt sinds 2020 voor Mercedes en kreeg in de eerste vrije training van de Spaanse Grand Prix de kans om voor Williams te rijden in de plaats van Alex Albon. Robson was onder de indruk van het optreden van de Vries.

“Zijn tempo was er. Zijn vermogen om de band te begrijpen en de out-lap goed uit te voeren, was echt indrukwekkend”, zei Robson. “Daarna was zijn feedback na de sessie erg goed. Hij had een aantal zeer nuttige opmerkingen over de balans van de auto, die vrij goed overeenkomt met wat we hebben gehoord van de twee rijders.

Wat zijn prestatie des te indrukwekkender maakte was dat hij niet veel tijd in de simulator kreeg voordat hij in de auto sprong om het engineeringprogramma van Albon uit te voeren Robson zegt dat De Vries goed omging met een taak die “voor iedereen een grote opgave” is.

“Ik denk dat alles wat hij deed echt goed was. Hij heeft niks verkeerd gedaan” zei Robson. “Hij voltooide het technische programma dat we van hem verlangden, wat voor ons het belangrijkste was. Maar hij heeft niet alleen weinig tijd gehad in de simulator, we hebben hem gisteren voor zijn eerste run ook nog eens de eerste band gegeven, waarvan we wisten dat het een beetje moeilijk zou worden.

error: Alert: Content is protected !!