Home > Rallycross > BK > BK Rallycross: modderballet op Glosso

BK Rallycross: modderballet op Glosso

De derde wedstrijd voor het Belgische kampioenschap rallycross werd dit weekend op het Glosso-circuit te Arendonk verreden. Eindelijk, na zowat negentien jaar, mocht men aan de Schotelven het nationale kampioenschap nog eens ontvangen. Maar de weergoden werkten ditmaal niet echt mee.

Maar dat kon nog niemand vermoeden toen de ochtendtrainingen nog in prima omstandigheden werden afgewerkt. De eerste heat was al even bezig alvorens de eerste druppels begonnen te vallen. Maar vervolgens gingen de hemelsluizen helemaal open en bleef het onophoudelijk regenen. Dat noopte de organisatie tot het staken van de wedstrijd na drie reeksen, mede op vraag van een groot deel van de rijders die hun wagens zowat letterlijk zagen verzuipen, het water raakte immers geen kant meer op en bleef gewoon op de omloop staan. Er werd dan ook een klassement opgemaakt op basis van de drie afgewerkte reeksen, finales kwamen er niet meer.

In de klasse Supernationals boven 2000cc was BMW-rijder Johnny Verkuringen dan de winnaar. Die was de snelste in de eerste heat en zette vervolgens nog een derde en tweede tijd op de tabellen. Volvo-rijder Kristof Bex deed exact hetzelfde maar het resultaat in die eerste reeks bleek doorslaggevend in het voordeel van Verkuringen. Glenn Cools was met zijn Volvo derde, na respectievelijk een vierde, tweede en eerste tijd maar moest vrede nemen met de derde plek.

In de andere Supernationalsklasse, voor wagens onder 2000cc, werd BMW-rijder Kurt Lambers tot winnaar uitgeroepen. Ook in deze klasse waren de tenoren wat resultaten betreft aan elkaar gewaagd. Marijn Vanhove (BMW) was de snelste in reeks één, de tweede reeks werd een prooi voor de Nederlander Peter Van De Wege (Toyota) en de uiteindelijke winnaar Kurt Lambers was de snelste in de derde en laatste reeks. Het is voor Lambers reeds de derde overwinning in even veel wedstrijden en daarmee zet deze zijn titelambities extra in de verf.

In RX3 (Super1600) begon Yves Teelen slecht aan de dag met een opgave in de eerste reeks. Maar in de regen was de Peugeot-rijder tweemaal de snelste en dat was genoeg om de zege te behalen voor Nick Vanalken (Volkswagen) en Danny Luyten (Toyota).

De winnaars in de overige klassen waren Bjorn Versluys (Superbuggy RX), Kobe Pauwels (X-Cross Car) , Romuald Demelenne (X-Cross Car Junior) en Max Van Empel (RST jr Cup).

Ook de volgende wedstrijd voor het Belgische kampioenschap wordt op Glosso verreden, en dat tijdens het weekend van 9 en 10 juli. Dan bezoekt ook het Duitse kampioenschap het circuit en is er twee dagen actie.

error: Alert: Content is protected !!