Home > Moto > MotoGP Barcelona: Aleix Espargaro met pole en recordtijd

MotoGP Barcelona: Aleix Espargaro met pole en recordtijd

Wie nog twijfels had over de snelheid van de Aprilia, die kreeg lik op stuk van Aleix Espargaro. Hij zette de pole naar voor de MotoGP wedstrijd op Barcelona van morgen, en hij deed dat met een nieuw ronderecord!

foto: ©motogp.com

De poletijd van Aleix Espargaro was voor sommigen misschien toch wel een verrassing. De Aprilia hield, samen met de Yamaha van de regerend wereldkampioen Quartararo, een horde aan Ducati’s achter zich. Naast Espargaro vertrekken morgen op de eerste rij Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) en Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha). De tweede startrij is een volledig Ducati feestje met Johann Zarco (Prima Pramac Racing), Fabio Di Giannantonio (Gresini Racing) en Jorge Martin (Prima Pramac Racing).

Het grote nieuws in de paddock was overigens de bekendmaking van de contractverlenging van Fabio Quartararo bij het Yamaha fabrieksteam. Teamgenoot Franco Morbidelli blijft trouwens ook aan.

Celestino Vietti (Mooney VR46 Racing Team), Aron Canet (Flexbox HP40) en Joe Roberts (Italtrans Racing Team) vormen morgen de eerste rij voor de wedstrijd van de Moto2. Onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP) haalde een zeventiende startplaats.

Weinig verrassingen in Moto3 waar het trio dat momenteel in bloedvorm verkeert de eerste startrij opeiste. De pole ging naar Dennis Foggia (Leopard Racing) voor Deniz Öncü (Red Bull KTM Tech 3) en Izan Guevara (Valresa GASGAS Aspar Team).

error: Alert: Content is protected !!