Home > #Hoofdnieuws > GT World Paul Ricard: Ferrari dominant en Belgen scoren twee podia

GT World Paul Ricard: Ferrari dominant en Belgen scoren twee podia

De tweede uithoudingsrace van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS, de 1000 Kilometer van Paul Ricard, was een kolfje naar de hand van Iron Lynx Ferrari van Fuoco-Rigon-Serra. Zij haalden het na zes uur racen vrij ruim van de dichtste achtervolgers, hun teamgenoten bij Iron Lynx, Molina-Nielsen-Calado en de AMG Team AKKODIS ASP Mercedes van Juncadella-Gounon-Marciello. De Belgen waren goed voor enkele ereplaatsen en twee podiumplaatsen in de diverse klassen. De grote verliezer van het weekend was evenwel het WRT-trio Vanthoor-Weerts-van der Linde dat na een aanrijding met een achterblijver het strijdperk vroegtijdig diende te verlaten en dus geen goede zaak in het kampioenschap doet.

De 1000 Kilometer van Paul Ricard was een strakke race, maar niet even spannend als we de voorbije jaren al gezien hebben. De winnende Ferrari lag niet heel de race aan kop, maar hoe meer de race vorderde hoe duidelijker werd dat er tegen het trio in de gele Ferrari 488 GT3 eigenlijk geen kruid gewassen was. In deze configuratie vertrekt Ferrari dan ook als favoriet voor de komende 24 uur van Spa, waar het merk titelverdediger is.

Ferrari en Mercedes mochten dus mee naar het podium, met de verrassende BMW M4 van de youngsters Harper-Verhagen-Hesse op plaats vier en de WRT Audi van Vervisch-Müller-Rossi op de plaatsen vier en vijf. Vervisch was zo meteen de beste Belg, de enige ook in de top 10. Maxime Martin kon zijn kansen in de herstelde Aston Martin niet verdedigen en werd dertiende, Dries Vanthoor en Charles Weerts vielen na een aanrijding uit, terwijl een podium nog steeds mogelijk was.

Brons voor Machiels en Bovy

Van Belgische zijde was er vooral goed nieuws voor Sarah Bovy die samen met Rahel Frey en Michelle Gatting in de Iron Dames Ferrari naar een schitterende tweede plaats in de Gold Cup reed. Bovy reed sterk en haar teamgenoten maakten voorbeeldig af. Ze moesten enkel Irribe-Schandorff-Millroy in de Inception Racing McLaren voorlaten. In de klasse Pro-Am was de zege ook voor McLaren, met een derde plaats voor Louis Machiels (AF Corse Ferrari).

Voor de rest was het voor de Belgen een minder geslaagde race, met een tiende plaats in de Gold Cup voor de Boutsen Ginion Racing Audi van onder meer Benjamin Lessennes, een vierde en laatste plaats in Pro-Am voor Alessio Picariello (Porsche) en verre ereplaatsen voor Nicolas Baert (Sainteloc Audi) en Baptiste Moulin (VSR Lamborghini) in de Silver-klasse.

Afspraak nu op 30 en 31 juli voor de 24 uur van Spa, uiteraard in onze Ardennen.  

error: Alert: Content is protected !!