Home > Industrie > Porsche investeert sterk in Rimac Group

Porsche investeert sterk in Rimac Group

Foto ©: Porsche

Porsche en Rimac zetten een volgende stap in hun samenwerking. Rimac verhoogt het kapitaal van het Kroatische elektrische autotechnologiebedrijf met 500 miljoen euro. Porsche investeert daarbij een bedrag van ‘acht cijfers’.

De sportwagenfabrikant uit Stuttgart neemt deel aan een nieuwe financieringsronde van het Kroatische autotechnologiebedrijf Rimac Group. De totale omvang is 500 miljoen euro, waarbij Porsche een bedrag van acht cijfers investeert. “We zijn verheugd dat Rimac prominente nieuwe investeerders heeft gekregen en we zijn optimistisch over de verdere ontwikkeling van dit opwindende bedrijf,” zegt Lutz Meschke, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche AG en lid van de Raad van Bestuur voor Financiën en IT. “We waren in 2018 al overtuigd van het potentieel van het bedrijf en zijn blij dat we met onze betrokkenheid konden bijdragen aan de vooruitgang en het huidige succes.”

Porsche deed zijn eerste investering in Rimac in 2018 en heeft sindsdien zijn belang vergroot. “Met nieuwe investeerders aan boord blijft Rimac zijn positie in elektromobiliteit uitbreiden, waardoor het een nog sterkere partner voor Porsche wordt”, zegt Lutz Meschke. Na de transactie zal Porsche ongeveer twintig procent van de Rimac Group blijven bezitten. Oprichter en CEO van het bedrijf Mate Rimac blijft de grootste aandeelhouder.

Rimac Group is wereldwijd bekend als een snel opkomend bedrijf op het gebied van geëlektrificeerde voertuigtechnologie. Zijn dochteronderneming Rimac Technology richt zich op de ontwikkeling en productie van elektrische voertuigcomponenten zoals batterijen.

error: Alert: Content is protected !!