Home > Rallycross > DIVERS > Rallyx Nordic: Viktor Vranckx in de halve finale in Kouvola

Rallyx Nordic: Viktor Vranckx in de halve finale in Kouvola

RallyX Nordic trok afgelopen weekend naar het Finse Kouvola voor de derde en vierde wedstrijd van dit Scandinavische kampioenschap rallycross. Daar was met Viktor Vranckx ook één landgenoot actief.

foto’s copyright RX-Media.com

En net als tijdens het openingsweekend reed de 16-jarige Viktor Vranckx met zijn RX2e-wagen mee in de klasse Supercars. Dat betekent dat hij met het vermogen van zo een 400 pk vooral in de start de meeste Supercar-rijders, die veelal beschikken over meer dan 500 pk, voor moet laten. Maar tijdens de wedstrijd zelf liggen de rondetijden niet zo gek veel boven die van de heren met een Supercar met verbrandingsmotor. Waar Vranckx op zaterdag mede door een diskwalificatie in de tweede heat zijn kansen op een beter resultaat nog zag verdwijnen, lukte het op zondag véél beter. Vranckx was tiende na drie reeksen dankzij twee achtste reekstijden en één 11de tijd. Vervolgens werd Vranckx vierde in zijn halve finale, net één plaatsje tekort voor een ticket naar de finale.
Helemaal vooraan was het de Noor Thomas Bryntesson die op zaterdag won met zijn Volkswagen Polo, op zondag was het dan de Zweed Johan Kristoffersson, eveneens met een Volkswagen Polo, die de wedstrijd won na een schitterend duel met de Fin Niclas Grönholm. Laatstgenoemde was ook tweede op zaterdag.

Tijdens het weekend van 9 en 10 juli trekt RallyX Nordic naar Riga, Letland. En ook daar zien we Viktor Vranckx in actie.

error: Alert: Content is protected !!