Home > WRC > WRC Portugal: de rol van de Pirelli-banden

WRC Portugal: de rol van de Pirelli-banden

Foto: Rally de Portugal

Tijdens de vorige rally in Kroatië waren de banden een onderwerp van discussie. Nu de WRC overgaat naar enkele gravelrally’s, is het afwachten hoe de Pirelli-banden het zullen doen in Portugal.

In Porto staat de eerste gravelrally van het seizoen op het programma. Pirelli zal dit weekend voor het eerst de verbeterde band gebruiken in Portugal. De rijders krijgen een geheel nieuwe uitdaging op de gravelgrond van Portugal en om ervoor te zorgen dat ze geen grip verliezen, heeft Pirelli een vernieuwde Scorpion KX WRC-gravelbanden geïntroduceerd.

De banden zouden veelzijdiger moeten zijn dan de asfaltbanden, wat betekent dat ze beter bestand moeten zijn tegen scherpe rotsen en stenen, waardoor de kans op een lekke band wordt verkleind. Pirelli’s manager Terenzio Testoni gelooft dat de Rally van Portugal de perfecte test zal zijn voor de nieuwe band. “Portugal zal een grote test zijn voor de teams en hun nieuwe auto’s en de eerste kans om te zien hoe ze zich aanpassen aan de ondergrond”, vertelt hij. “Het is ook de eerste gelegendheid om de nieuwe banden in te zetten”.

De Rally van Portugal loopt van donderdag 19 mei tot zondag 22 mei.

You may also like
WRC Ieper: Voorstelling van de teams in beeld
WRC Ieper: de voorbereidingen in beeld
#autosportleeft
Schaalmodellen: vier Belgische wagens die je niet mag missen
error: Alert: Content is protected !!