Home > Circuit > Nürburgring 24: wie komt aan de start?

Nürburgring 24: wie komt aan de start?

De voorlopige deelnemerslijst voor de 24 uur van de Nürburgring biedt zowel kwaliteit als kwantiteit. Maar liefst 138 wagens zijn aangemeld voor de etmaalrace in de Eifel. Ook de Belgische driekleur is uitgebreid vertegenwoordigd.

(Foto: © ADAC Nordrhein Sportpresse – ADAC TotalEnergies 24h Nürburgring)

In de SP 9-klasse (33 GT3-wagens) en in SP-X (3 wagens) vinden we de snelste bolides. Laurens Vanthoor, winnaar in 2015, bestuurt uiteraard de #1 Porsche 911 GT3 R van Manthey-Racing. Ook zijn broer Dries Vanthoor is één van de topfavorieten. Hij is teamgenoot van Frédéric Vervisch op de #15 Audi R8 LMS Evo II van Audi Sport Team Phoenix, het team waarmee ze reeds in 2019 zegevierden in de Duitse uithoudingsklassieker. Ook de #44 Falken Motorsport Porsche 911 GT3 R van Alessio Picariello en de #90 TF Sport Aston Martin Vantage GT3 van Maxime Martin zijn kanshebbers op de algemene overwinning. Adrien De Leener rijdt met een Porsche 911 GT3 R van Dinamic Motorsport.

Maxime en Guillaume Dumarey, Jean Glorieux en Simon Balcaen vormen de volledig Belgische equipe van de #80 PROsport Racing Aston Martin Vantage AMR GT4 (SP 8T). Een soortgelijke wagen met #81 is er voor Guido Dumarey die ook voor PROsport uitkomt. Het Belgische JJ Motorsport zet een BMW M4 GT4 (SP 10) in voor onder meer Hakan en Recep Sari. Het eveneens Belgische Pit Lane AMC Sankt Vith trekt met een Toyota GT86 Cup (SP 3) naar Duitsland voor Olivier Muytjens, “Brody”, Jacques Derenne en Kurt Dujardyn. Tom Cloet bestuurt een Porsche Cayman 718 S van Team Mathol Racing (VT3).

De wedstrijd vindt tijdens het weekend van 28 en 29 mei plaats.

error: Alert: Content is protected !!