Home > Moto > Internationaal > In een notendop: MotoGP – NTC -NW200

In een notendop: MotoGP – NTC -NW200

  • MotoGP – Enea Bastianini was met de Gresini Racing Ducati de snelste van de vrije trainingen voor de MotoGP op het Le Mans Bugatti circuit. Hij werd gevolgd door Aleix Espargaro (Aprilia Racing) en Alex Rins (Team Suzuki Ecstar). In Moto2 was . Somkiat Chantra (Idemitsu Honda Team Asia) de snelste, voor Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo). Onze landgenoot Barry Baltus haalde met de RW Racing GP machine een twaalfde tijd en mag hopen op een rechtstreeks ticket naar de Q2 kwalificatie. Vandaag worden de derde vrije training en de kwalificatiesessies afgewerkt.
  • NTC – De Northern Talent Cup, één van de series die de weg voorbereiden naar MotoGP voor jonge rijders, trapt zijn seizoen af op Le Mans in het kader van de MotoGP wedstrijd daar. Het was de Hongaar Rossi Moor die zijn KTM op de pole zette. De Belgen van de Black Knights deden het verre van slecht met een mooie vierde startplaats voor Noa Cuypers, en een twintigste plaats voor Loris Dekkers.
  • NW200 – In Noord-Ierland is de NorthWest200 aan de gang, dat is een weekje wegracen op openbare wegen die een driehoekig circuit vormen van 8,9 mijl in Noord-Ierland. Alastair Seeley lukte in zijn 25ste en 26ste overwinning in het evenement met twee zeges in de eerste Supersport en Superstock races op donderdag. De SuperTwin race werd afgelast wegens steeds slechter wordende weersomstandigheden. Dit weekend worden de andere races gereden, waaronder ook de Superbike race waar onze landgenoot Jean Pierre Polet (BMW) in de kwalificatie een 53ste tijd liet noteren.

foto:©motogp.com

error: Alert: Content is protected !!