Home > Circuit > GT2 European series: debuut van Mercedes op Red Bull Ring

GT2 European series: debuut van Mercedes op Red Bull Ring

SPS Automotive Performance zorgt volgend weekend voor het debuut van de gloednieuwe Mercedes-AMG GT Track Series en dat tijdens de tweede meeting van de Fanatec GT2 European Series op de Oostenrijkse Red Bull Ring.

De nieuwe auto, waarvan er slechts 55 exemplaren gebouwd worden, is speciaal ontwikkeld voor circuitdagen en clubsport-evenementen en zal de basis vormen voor de GT2-auto die later dit jaar zal worden voorgesteld.

Voor de gelegenheid zien we SRO Motorsports Group-oprichter en CEO Stéphane Ratel en DTM-legende en Mercedes-AMG-merkambassadeur Bernd Schneider achter het stuur.

Stephan Sohn, teambaas SPS Automotive Performance: “Het runnen van de Mercedes-AMG GT Track Series in competitieve omstandigheden is een grote en interessante uitdaging. Het belangrijkste doel voor de eerste stap zal zijn om het weekend zonder problemen door te komen en waardevolle data te verzamelen. Ook onze rijdersbezetting is op maat gemaakt voor deze test. We zullen zeer gemotiveerd zijn in de manier waarop we deze prachtige taak benaderen.”

De tweede ronde van de Fanatec GT2 European Series vindt plaats tijdens het weekend van de ADAC GT Masters op de Red Bull Ring volgend weekend, op 20-22 mei.

error: Alert: Content is protected !!